Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Snoop hænger ud i køkkenet, som om klokken er 100, og han aldrig, aldrig skal i seng

Gangsterrapperen Snoop Dogg og livsstilsguruen Martha Stewart er det mindst oplagte værtspar nogensinde i nyt tv-køkken-talkshow. De holder lige akkurat gryden i kog med søgte ordspil og god, lad stemning
Kultur
18. november 2016

Det er en halvsløj vittighed, rapperen Snoop Dogg og livsstilsguruen Martha Stewart lægger ud med i det amerikanske tv-show, ingen havde set komme, Martha & Snoop’s Potluck Dinner Party.

»Jeg er ikke skæv lige nu, men det må de, der har givet os det her show, have været,« siger Snoop, som siden 1990’erne har været en stjerne til at lave tilbagelænet, festlig gangstarap om druk, hor og hash.

Martha Stewart smiler professionelt af vitsen. Hun er mest af alt en forretningskvinde med et medieimperium. Hun har lavet tv-programmer og magasiner om boligindretning, og nu står hun så her i et tv-køkken med sin modsætning som medvært.

De hygger sig, ser det ud til. I hvert fald sådan medium.

Jeg vil ikke sige, at programmet glider af sig selv, men som pligtopfyldende værter gør de begge, hvad de kan, for at opretholde en god og anerkendende stemning. Snoop læner sig tilbage og står for at holde det afslappet, Martha Stewart læner sig ind over køkkenbordet for at vise, hvor veloplagt hun er.

Det er et nemt job, Snoop og Martha Stewart har været heldige at få på den amerikanske musik- og reality-kanal VH1, og de passer det med velvillig attitude uden at overdrive engagementet.

De gider godt at være her, men alligevel er den gemytlige hedonist og den pertentlige tv-personlighed ikke helt til stede i den samme situation. Det er, som om de permanent befinder sig i hver sin ende af døgnet.

Martha Stewart opfører sig, som om hun lige er stået op med hønsene, parat til at få noget ud af dagen, og Snoop hænger ud i køkkenet, som om klokken er 100, og han aldrig, aldrig skal i seng.  

Officiel trailer til 'Martha & Snoop's Potluck Dinner Party'.

Pølsefest vs. ’taco fiesta’

I første afsnit af Martha & Snoop’s Potluck Dinner Party er det Snoop, der har inviteret venner på besøg. Komikeren Seth Rogen kommer forbi, de to kender hinanden fra Snoops podcast Snoop Dogg GGN, og han griner sit hæse og sødt bøvede signaturgrin mange gange.

»Det her er det mindst gangsta nogensinde,« siger han, og det har han ret i.

Rapperne Ice Cube og Wiz Khalifa kommer også og hjælper Snoop med at lave stegt kylling. For det er det, de skal, Martha og Snoop: Se hvem, der steger den bedste kylling.

De har hver sit køkken, hans er holdt i sort, lilla og guld, hendes er kridhvidt med fine, feminine detaljer. Snoop og Martha gør hinandens sætninger færdige, laver søgte ordspil og siger replikker som: »Her kommer endnu en interessant oplysning om stegt kylling«, så man ikke er i tvivl om, at de vil tilrettelæggerne af programmet det godt.

Wiz Khalifa og Seth Rogen laver kylling sammen med Martha Stewart og Snoop Dogg.

Martha Stewart udtrykker sin fascination af Snoops gadesmarte ordforråd og spørger, om det med fire mænd og en kvinde er det, man kalder en pølsefest. Der fnises og foreslås, at hun i så fald må udgøre en taco fiesta. Publikum rapper pludselig i kor, da Snoop citerer et af sine hits, mens han serverer en gindrink.

Det element af udsendelsen skal de nok lige overveje. Der bliver hintet til den fængselsdom, Martha Stewart har afsonet for insiderhandel, uden at det går ud over hyggen.

Både Snoop og Martha Stewart lever op til deres personaer, når de laver mad. Martha Stewarts kyllinger har ligget i saltvandsbad i et døgn og skal dyppes i kærnemælk før paneringen.

Snoop kigger på, han plejer kun at bruge 20 minutter på at tilberede sådan en snack. Knuste chips og cayennepeber er hemmeligheden bag hans succes.

Hyggen i Martha & Snoop’s Potluck Dinner Party fremstår som en nem opgave, de to umiddelbare modsætninger har påtaget sig.

Der er et element af pligt, bevares, men det er tydeligt, at Martha Stewart og Snoop godt selv er klar over, at de har regnet den ud. Lidt småsnak og nogle kyllingelår og bang, så er der penge i banken.

De kommer fra hver sit hjørne af det amerikanske samfund, men Martha Stewart og Snoop kan tydeligvis godt blive enige om at promovere hygge. Det står derimod ikke helt klart, hvem af dem, der steger den bedste kylling.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her