Læsetid: 3 min.

Til undsætning!

Ib Michaels nye bog er bearbejdede dagbogsnotater helt tilbage fra de første ture til Stillehavet. Det giver en lidt ujævn bog, hvor man ikke kan sige sig fri for følelsen af at være udsat for en alvidende turistguide
Ib Michaels nye bog indeholder bearbejdede dagbogsnotater helt tilbage fra de første ture til Stillehavet med ’Nordkaperen’, og det præger sproget, der i den første lange del af bogen virker ungdommeligt flot. Her er forfatteren fotograferet på stranden i Kikhavn.

Ib Michaels nye bog indeholder bearbejdede dagbogsnotater helt tilbage fra de første ture til Stillehavet med ’Nordkaperen’, og det præger sproget, der i den første lange del af bogen virker ungdommeligt flot. Her er forfatteren fotograferet på stranden i Kikhavn.

Klavs Bo Christensen

5. november 2016

Hvis man kommer i tanke om Skabelsens femte dag, fordi man svømmer under vandet, skal der ligesom være en bund (undskyld udtrykket!), der retfærdig- eller sandsynliggør associationen. Den har jeg svært ved at få øje på i Ib Michaels Rejse i koralhavet – optegnelser fra en truet verden.

Betegnelsen optegnelser virker til gengæld dækkende. Der er tale om bearbejdede dagbogsnotater helt tilbage fra de første ture til Stillehavet med ’Nordkaperen’, og det præger sproget, der i den første lange del af bogen virker ungdommeligt flot, uden at man får megen fornemmelse af personligheden bag.

Eksemplet med Skabelsens femte dag ved synet af livet i koralhavet virker som sådan en flothed. Man tror ikke på, at forfatteren kom i tanke om Genesis, mens han svømmede rundt dernede; snarere får man mistanke om, at han googlede Bibelen, mens han bagefter sad og skrev og manglede lidt schwung.

I det hele taget kan man ikke sige sig fri for følelsen af at være udsat for en alvidende turistguide og indlagt til et udvidet dykkerkursus undervejs.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu