Læsetid: 3 min.

Fremragende ’Skam’ står for årets nok tykkeste metafor

Tredje sæson af ’Skam’ er et underholdende og overbevisende manifest for omsorg og ærlighed
Isak og Even får hinanden i sæson tre af tv-serien ’SKAM’ – men ikke uden de har været igennem en hel del udfordringer først.

Isak og Even får hinanden i sæson tre af tv-serien ’SKAM’ – men ikke uden de har været igennem en hel del udfordringer først.

NRK

19. december 2016

Jeg prøver at tage det roligt, når jeg anbefaler folk at se Skam, sådan at de ikke bliver skræmt af al den hype, der har været (må jeg i øvrigt foreslå, at vi går over til den norske stavemåde hajp?).

Det er jo bare en tv-serie om nogle rige og smukke unge gymnasieelever, der skal lære at komme overens med deres følelser.

Det er set før. Og så alligevel ikke, for sikke en tur mine og mange andres spejlneuroner har fået, mens vi har set 2.g’eren Isak Valtersen overgive sig til sine følelser for 3.g’eren Even i tredje sæson af NRK’s rekordopbyggelige, rørende og stærkt underholdende ungdomsserie.

Først var det svært for Isak at være faldet for en fyr. Han stod igen og igen og bøvlede med årets nok tykkeste metafor: skabet på gangen i gymnasiet. Det var et værre mas at få det åbnet i første halvdel af sæsonen, indtil den flotte Even kom forbi og gav det et ordentligt slag, så lågen sprang op.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Ernst

Ikke at jeg har set serien !

Skam! Verden er en losseplade,af skam,som har alt for travlt med,at fordømme andre !
Kærligheden er det største verden nogen sinde vil se,og den er universel,givet af skaberen,til alt,og alle! Ikke kun til de snarådige,de tvivlende,dem der selv mener de er verden,da vi alle er en del af helheden,af verden ! Vi er alle mennesker,på godt og undt,men fatter vi det,at hvert menneske stræber efter kærlighed? skuffelsen,af det at nogen misbruger kærligheden! Verden er i den ondes vold,og uden enhed,uden det gudelige,som skaberen lovede menneskeheden,vredet af både medier/politikere/retssystemer/udøvende magthavere! Ugudeligheden troen på skaberens værk! Kun skaberen Alla/gud kan løse verdens menneskeskabte problemer,da hen kender vores indre i hjertet !
Trist som verden forfalder,i både misgerninger på de fleste områder,tvunget fortrinsvis at det politiske,som er ugudeligt! Skaberen gav både livet,og kærligheden til hele den beboede jord! TIL ALLE,OGSÅ KÆRLIGHEDEN.