Læsetid: 8 min.

En stjerne falder

Superprivat og grænseløs. Megaloman og rablende selvdestruktiv. Historien om Kayne West er historien om det dødbringende vanvid, der omgiver USA’s superstjerner
Superprivat og grænseløs. Megaloman og rablende selvdestruktiv. Historien om Kayne West er historien om det dødbringende vanvid, der omgiver USA’s superstjerner

Chris Pizzello

2. december 2016

Der er optaget uendeligheder af video og skrevet millioner af ord om Kanye West. Alligevel ved vi kun meget lidt.

Ved indgangen til netop denne amerikanske superstjerne er der en ekstremt pressesnu – eller rablende megaloman – tolder, som enten manipulerer dig til at tro, at du nu er kommet over grænsen til personen Kanye, eller blænder dig med absurde udtalelser, så du slet ikke længere tænker på at komme over grænsen mellem offentligt og privat. For den er fuldstændig udvisket i en række af mandens udtalelser.

Det sidste var tilfældet, da den feterede stjerne for nylig begav sig ud i en 17 minutter lang tirade under en koncert i Sacramento, hvor han både langede ud efter Hillary Clinton, Mark Zuckerberg, Beyoncé og Jay-Z.

To dage tidligere sagde han fra scenen i San José, at han ville have stemt på Trump – hvis han da overhovedet havde stemt, og efter koncerten i Sacramento blev resten af hans turne aflyst. Siden blev han indlagt, og angiveligt blev han udskrevet for et par dage siden.

»I’ve been out of my mind a long time (...) Name one genius that ain’t crazy« (»Feedback«, 2016).

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu