Læsetid: 4 min.

Anmeldelse: ’Badehotellet’ er TV-seriernes akvarel

Så er der taget hul på fjerde sæson af seermagneten ’Badehotellet’, der foregår i Rifbjerg-land og viderefører traditionen fra Erik Ballings folkekomedier, men i sit eget lette tråd
Halvanden million seere har fulgt Badehotellet på TV2. (Pressefoto/TV2)

Halvanden million seere har fulgt Badehotellet på TV2. (Pressefoto/TV2)

Mike Kollöffel

24. januar 2017

De første to sæsoner af tv-serien Badehotellet blev mildt sagt ikke tiljublet af en enig presse. Nogle anmeldere gav den skråt ned bundkarakter.

Det var publikum til gengæld skråt op ligeglade med, en helt arketypisk eller måske endda arkaisk modsætning i dansk anmelderi.

Serien blev fulgt af over halvanden million seere, det største antal siden Strisser på Samsø for tyve år siden. Hvad har den, som distancerer alle andre serier fra den mellemliggende periode, og vil den blive ved med at have det?

Det giver god mening at se Badehotellet som en videreførelse af den arv, Erik Balling efterlod sig efter sine mange folkekomedier, ikke mindst sværvægteren Matador, der også fra sin start var udsat for blandede anmeldelser, men siden fik klassikerstatus.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Britt Kristensen
  • Per Meinertsen
  • Niels Duus Nielsen
  • Christian De Thurah
  • Karen Maigaard
Britt Kristensen, Per Meinertsen, Niels Duus Nielsen, Christian De Thurah og Karen Maigaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Christian De Thurah

Helt enig. "Badehotellet" er ikke amatøragtig, som nogle anmeldere mener, men tværtimod meget stilsikker og med overskud til lidt selvironi. Den tager ikke sig selv så højtideligt som DR's prætentiøse "Arvingerne", og den er (endnu) ikke forfaldet til samme grad af sentimentalitet som klassikeren "Matador".
Jeg synes, den er et frisk pust blandt danske serier.

Niels Duus Nielsen

Glimrende anmeldelse. Det er denne form for kritik, der ansporer til ved selvsyn at vurdere værkets kvaliteter. Tak for det.

Karl Aage Thomsen

Personerne i Badehotellet er genkendelige for os, der kommer ovre fra udkants Danmark og er født i 1930.erne. Skide godt skuespil selv om dialekten er lidt rusten. Ikke eneste af personerne jeg ikke kan finde i mit opland og hjemegn.
Katho

Det er dejligt at en anmelder magter at anmelde på seriens betingelser og magter at se på den uden Københavnerboblens manglende udsyn.
Jeg er absolut generelt til det mere smalle, men kan da godt finde ud af at tage Badehotellet til mig - og få gode oplevelser.
En pudsig ting: min engelsktalende kæreste kan lide at se film og lignende, der er danske. Vi sætter så undertekster på, så det bliver lettere. Hun så første afsnit uden mig og var sikker på, hun havde set afsnittet før !!??

Steffen Gliese

Men ikke i detaljen så historisk korrekt som f.eks. "Matador". Jeg synes, det er en kreativ dovenskab, der er mindre slem i "Badehotellet" end f.eks "Krøniken" - og i "Badehotellet" er det kun i småtingsafdelingen, hvor man især har en tendens til at synge evergreens, der på det pågældende tidspunkt slet ikke er skrevet endnu! Det er irriterende, fordi det netop er en sjov krog for mange at hænge oplevelsen af fortiden på, at musikken netop præcist rammer tiden. Men sangene udmærker sig ved at være ½-1½ år for unge i forhold til den angivelige årstalsangivelse.

Søren Kristensen

Jeg gav op allerede efter et par småkig 2. og 3. sæson, men det lyder næsten som om det er værd at springe ud af Københavnerboblen igen og ind i sommerlandet.

Uden Københavnerboblen? Seriens driver er jo alt det spændende, der sker inde i København og nede i Berlin. Men der ér dejligt på landet ....om sommeren.

Helle Walther

Jeg synes den er bedret, og den er hyggelig. Der er sammenhold blandt kvinderne, og en befriende begyndelse til oprør der. Man hygger sig med den og den er troværdig, synes jeg. .De spiller rigtig godt alle sammen