Læsetid: 4 min.

’Dræberne fra Nibe’ er et lallet forsvar for resignationen

Ole Bornedals nye folkekomedie har gode intentioner, men døjer med et sjasket plot
Det er næsten morsomt, som Ole Bornedal i sin karaktertegning opsummerer alle alment udbredte stereotyper. Russeren med den nussede ’wifebeater’-undertrøje er for eksempel fuld af svulstige komplimenter og potens, tihi.

Det er næsten morsomt, som Ole Bornedal i sin karaktertegning opsummerer alle alment udbredte stereotyper. Russeren med den nussede ’wifebeater’-undertrøje er for eksempel fuld af svulstige komplimenter og potens, tihi.

Per Arnesen

13. januar 2017

For fans af Ole Bornedals legendariske tv-serie Charlot og Charlotte (1996) er der en del venlige hilsner i Dræberne fra Nibe. To veninder, en brunette og en blondine, er gevaldigt på skideren og kører af sted ud ad Jyllands lange lige veje.

De ser sig nødsaget til at grave en grav på en grøn mark, deres forfølgere er desperate mænd klædt i damesminke og paryk. De samme to mænd står på et tidspunkt i en lufthavn og venter på et menneske, der skal komme og ændre deres liv til det bedre.

Dengang i 1996 kaldte Ole Bornedal sin serie for en hyldest til lyksaligheden. Den lyksalighed er helt død i Dræberne fra Nibe, som handler om de to murere Ib (Nicolas Bro) og Edward (Ulrich Thomsen), som kører rundt i Nibe og omegn og krejler deres kunder, mens de drøfter deres seksuelle frustrationer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Claus Gårde Henriksen

Der er flere gange i filmen nævnt Dum Dummere, som også er en hæsblæsende film med steretyper, hvor intet skal tages helt seriøst.