Anmeldelse
Læsetid: 2 min.

Konfliktkarrusellen snurrer

I midtvejsafsnittet af denne ’Arvingerne’-sæson begynder skænderierne at minde om faste ritualer
Kultur
30. januar 2017

Aldrig så snart er de små krølhalede, nyanskaffede grise sluppet løs på marken, før der lyder en teatralsk og ensformig instrumentalmusik fra den nærliggende lade. Noget må gøres, grisene skal have ro.

Resolut skridter den bryske svineavler Karin (Pernilla August) – som burde have sin helt egen serie, der kun handlede om brysk charme og landbrug – over til de unge kunstneres midlertidige værksted for at se, hvad der er galt.

I laden står en ung kunstner foran et akvarium fuld af vand. En mikrofon er tilsyneladende sat til at opfange, hvad der sker rent lydligt på vandoverfladen, når kunstneren spiller på de tangenter, hun – iført dykkermaske med lang slange, hvis praktiske formål ikke er åbenlyst – spiller på.  

Det grundlæggende modsætningsforhold mellem kunstens behov for vide rammer og det almindelige produktive livs behov for ordnede forhold er vist aldrig blevet trukket så skarpt (og så klodset) op som i denne scene fra det femte og midterste afsnit af Arvingerne III.

Man skulle tro, der kunne findes en løsning, men seriens handling mangler stadig et ordentligt omdrejningspunkt – som f.eks. fordelingen af en arv. Karaktererne vader i stedet rundt og står i vejen for hinandens projekter:   

Frederik (Carsten Bjørnlund) vil lægge sag an mod det firma, hvis ulovligheder hans afdøde datter Hannah og hendes kunstnervenner opdagede; kunstnerne vil ikke risikere noget, de vil bare lave kunst, som larmer og forstyrrer Signe og Karins nye grise.

Karin vil have Signe (Marie Bach Hansen) for sig selv, Signe og Aksel (Mikkel Arndt) vil have et barn; Gro (Trine Dyrholm) vil have ro, så hun er taget i sommerhus med sin treårige halvsøster Melody, som hun har adopteret, og sin kæreste Robert (Trond Espen Seim); Emil (Mikkel Boe Følsgaard) vil have Melody hjem igen, men må nøjes med at få bank af sin bror og en besoffen opsang af sin søster.

Alle skænderier har snart gentaget sig så mange gange, at de begynder at ligne ritualer.

’Arvingerne’. Søndag kl. 20 på DR 1.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Måske, men skuespillet er stadig formidabelt.

Michael Kongstad Nielsen

Er det ikke bare et moderne livsstilsprogram - kender du typen?