Anmeldelse
Læsetid: 2 min.

Så blev det da vist alvor

Den nye ’Arvingerne’-sæsons andet afsnit sætter ny rekord i pludselig ekstrem ulykke
Den nye ’Arvingerne’-sæsons andet afsnit sætter ny rekord i pludselig ekstrem ulykke

Fra DR

Kultur
9. januar 2017

Det er ikke, fordi der ikke bliver bygget op.

I de første 55 minutter af den nye Arvingerne-sæsons andet afsnit er det tilbagevendende samtaleemne, hvor Frederiks (Carsten Bjørnlund) aktivistiske kunstnerdatter, Hannah (Karla Løkke), er henne, og hvad hun mon laver.

Frederik, der stadig går rundt med et vildt blik og prøver at være der som far, kan ikke få fat i hende.

Gro (Trine Dyrholm) får som hendes kurator et enkelt kort Skype-opkald, om, at hun ikke har tid til at sende en projektbeskrivelse.

Hannah går også glip af Melodys fødselsdag, der fungerer som en hyggelig modvægt til al den snak om Hannah og som demonstration af, at Melodys primære omsorgsperson, Emil (Mikkel Boe Følsgaard), har efterladt samtlige sine dårlige egenskaber i sæson 2.   

Hannah er stukket af til Grønland, hvor hun sejler rundt i spændingsfeltet mellem politisk aktivisme og samtidskunst og kaster døde fisk og røgkapsler ud i vandet foran et stort skib. Hvad det går ud på, er der ingen, der når at forklare, selv om Emil, Gro og Frederik på skift afkræver de tilbageblevne medlemmer af Hannahs kunstnergruppe en forklaring.

Alle begår den forhørstekniske fodfejl at fare op for at gøre noget, før de har hørt færdig.

Der er opstået en situation

Alting peger på, at aktionen i Grønland vil ende galt. Hannahs radiotavshed får alle til at frygte, at hun er blevet anholdt.

»Der er opstået en situation. Vi skal lige skynde os,« siger Frederik og opsummerer dermed handlingen i hver anden scene, jeg indtil videre har set af Arvingerne III.

At aktionen ligefrem får dødelig udgang, det kommer alligevel lidt vel pludseligt. Det er trist, når et ungt menneske dør, og ærgerligt, når en serie, der tidligere har udmærket sig ved interessante og troværdige karakterer, går plotamok og lader en lige akkurat etableret (og potentielt spændende) karakter dø, for at de andre skal have noget at reagere på.

Jeg håber, at sorgen over Hannahs alt for tidlige og pludselige død vil sænke tempoet og mindske mængden af halløj på Grønnegården.

Men man kan (som alle i familien Grønnegaard gang på gang har måttet sande) ikke regne med, at ens ønsker, drømme og håb går i opfyldelse.

’Arvingerne’ sendes på DR 1 søndag aften kl. 20.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her