Anmeldelse
Læsetid: 2 min.

Du skal ikke sige noget til de andre

Familien Grønnegaard holder et højt tempo og et lavt indbyrdes informationsniveau i ’Arvingernes’ sæsonpremiere
’Arvingerne III’ er i gang, og der lægges ud med en hel del kaos og konfliktoptrapning.

’Arvingerne III’ er i gang, og der lægges ud med en hel del kaos og konfliktoptrapning.

Fra DR

Kultur
2. januar 2017

Der er to ting, der kendetegner familien Grønnegaard fra Arvingerne: Alting går vanvittigt tjept, og alle holder ting hemmelige for hinanden.

Der er gået et par år, siden den overvintrede hippie Thomas (Jesper Christensen), Gros (Trine Dyrholm) far (og de andres kilde til inspiration eller irritation alt efter, hvordan vinden blæste) blev lam efter et biluheld. Han er død nu, og den førhen så uansvarlige og rastløse Emil (Mikkel Boe Følsgaard) lever sammen med Thomas’ lille datter Melody på Grønnegården.

Melodys mor, Isa (Josephine Park), er ude af billedet, måske fordi Isa som psykisk ustabil karakter led af akut facetmangel og mest bare fungerede som en katalysator for kaos.

Rollen som kaoskatalysator har Frederiks datter Hannah (Karla Løkke) overtaget. Hun har udviklet sig til en politisk bevidst kunstner, hvis dansk-grønlandske kunstnergruppe arbejder meget med at overskride grænser.

Selv for en hurtig og hemmelighedsfuld person virker Hannahs dagsprogram lidt hektisk og dårligt organiseret: Hun når lige at få de sidste fiskeskind til et kunstværk, af Signe (Marie Bach Hansen) – der i denne sæson skal vælge, om hun vil være mor eller svineavler – inden kunstnergruppen kører til København med kunstværkerne samme dag, som der er fernisering.

Hannahs mor (Lene Maria Christensen) vil vise sin klimabevidste datter sin nye elbil, og det skal helst være med det samme, men det er der klart nok ikke tid til, for udstillingen skal op, og bum, så kommer gæsterne. Heriblandt den stift stirrende konfliktoptrapper Frederik (Carsten Bjørnlund). Han har ikke sagt, at han kommer på besøg fra det uspecificerede udland, hvor han bor nu. Til gengæld er der heller ingen, der har fortalt ham, at hans ekskone har giftet sig.

Hannah når lige akkurat at hilse på sin far, før en performance afslører alle (men især Frederik) som grønlænderforskrækkede bedsteborgere. Straks herefter tager Hannah med sin grønlandske kæreste videre til lufthavnen og ud på en indtil videre hemmelig færd.

Hverken det høje tempo eller det lave informationsniveau har hun fra fremmede.

Mens andre familier vader rundt i det samme rod i årevis, formår familien Grønnegaard hele tiden at variere sin ulykke. Man kunne godt unde dem en lidt længere tidslinje at gøre det på.

’Arvingerne’ sendes på DR 1 søndag aften kl. 20.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her