Læsetid: 3 min.

Afsporet voksenliv

Tine Høeg debuterer med et veloplagt langdigt om en nyslået gymnasielærers kvababbelser med jobbet og ikke mindst kærligheden. Det fungerer bedst, når det zoomer ind på det vaklende voksenlivs mest uspektakulære tildragelser
’Høeg lader løbende jeg’ets vandrende tanker flette handlingens forskellige planer sammen på en fin, diskret måde, som så pludselig kan syre ud i et splatterscenarie, man ikke havde set komme,’ skriver Informations anmelder.

’Høeg lader løbende jeg’ets vandrende tanker flette handlingens forskellige planer sammen på en fin, diskret måde, som så pludselig kan syre ud i et splatterscenarie, man ikke havde set komme,’ skriver Informations anmelder.

Jakob Dall

4. februar 2017

Digtene i Tine Høegs Nye rejsende er en slags dagbogsoptegnelser i utvungen knækprosa, som strækker sig henover digterjegets første efterår som nybagt gymnasielærer og dagpendler.

Det kredser især om den vildfarne fortabthed, hun oplever over pludselig at stå på lærersiden i klasseværelset. Vanskeligheden ved at falde ind i rollen som autoritet over for de elever, hun ikke altid føler sig mærkbart ældre (og klogere) end.

Og så om den stormfulde affære med en medpendler, desværre gift og far til en lille datter, som hun med voksende desperation udlever på togtoiletter mellem København og Næstved og i redskabsskure og buskadser i bl.a. Ringsted.

Genremæssigt befinder vi os, som det burde fremgå, i den lettere afdeling. De åbenhjertige brydetag med voksenlivet, som skrives frem gennem en perlerække af små pinlige eller hudløse optrin fra jegets for det meste temmelig udramatiske hverdag, fik mig af og til at føle mig hensat til en ucensureret version af en god side-to-klumme i nærværende dagblad. Hvilket er ment som en ros.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu