Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Arvingerne afsnit syv: Tre urealistiske sammenstød

Konflikterne i Arvingerne ligner ingen andre konflikter, jeg har set
Kultur
13. februar 2017

Syvende afsnit af Arvingerne bød på tre store sammenstød. Sammenstødene var forventelige, men deres forløb usædvanlige.

1) Åh nej, generalforsamling: En hasteindkaldt ekstraordinær generalforsamling er ikke et godt tegn. Det, der overhovedet ikke kunne vente, og som gav anledning til solidt fremmøde, var Signes (Marie Bach Hansen) kontrakt med halcafeteriet om levering af sund, økologisk mad. Lokalbefolkningen havde nemlig opsnappet, at kunstneraktivisterne, der hældte rødt pigment i områdets drikkevand, boede i Signes lade. Et nyt badeværelse var blevet misfarvet, et barn havde fået eksem på armen, og det hjalp ikke, at Signe fortalte, at hun var vokset op på egnen og havde fået ødelagt en masse kål. Folk ville ikke have en halcafeterialeverandør, som huser økoterrorister.

Inden Signe mistede kontrakten, nåede hun at råbe, at ingen i hallen var så modige og gode til fællesskab som de unge kunstnere. Til gengæld råbte den konventionelle landmand Jensen, at det var kunstnervennernes skyld, at Hannah døde, og så begyndte Hannahs ellers for tiden fattede far Frederik (Carsten Bjørnlund) at falde over stolene. Så sagde Signe til Jensen, at hun godt vidste, han var på randen af konkurs, og så gik han også ind i en stol.

2) Farvel til grisene: Man har længe kunnet se en konfrontation mellem Signe og hendes samarbejdspartner og landbrugsfaglige rollemodel Karin (Pernilla August) nærme sig, og nu var det nok for Karin. Nogle af deres grise slap fri, spiste konventionelle afgrøder på Jensens mark og blev kort efter skudt af Karin, der ikke længere anså dem for ordentligt biodynamiske.

3) Mere struktur: Emil (Mikkel Boe Følsgaard) fik sagt til Gro (Trine Dyrholm), at hun ikke bare kunne lave aftalerne om, hvem der skal passe lille Melody, om hele tiden. Det hjalp vist.

7. afsnit af ’Arvingerne’, som sendes to søndage endnu kl. 20 på DR 1.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Virker efterhånden som Morten Korch på speed - skrevet af skoleelever i 8. klasse....