Anmeldelse
Læsetid: 2 min.

Arvingerne: Al den vrede ...

Folk er vrede i Arvingerne. Rigtig vrede. Men hvis bare vreden kan vendes mod kommunen, skal det nok gå
Kultur
20. februar 2017

Næstsidste afsnit af Arvingerne er ren damage control.

De lokale fra miljøet omkring håndboldhallen er vrede på familien Grønnegaard, fordi kunstnerne, der farvede drikkevandet rødt, boede i Signes (Marie Bach Hansen) lade.

Signes makker Karin (Pernilla August) er vred på Signe, fordi hun har pådraget sig lokalsamfundets vrede.

Frederik (Carsten Bjørnlund) er vred på lokalsamfundet, fordi der blev trampet på hans følelser til generalforsamlingen i hallen.

Solveig (Lene Maria Christensen) er vred på Gro (Trine Dyrholm), fordi hun fandt hende i færd med at optage en kunstfilm, hvori et portræt af Solveigs afdøde datter Hannah indgik. Solveig drikker en flaske vodka og falder i søvn ude hos Signe og Karins økologiske grise. Karin finder hende og putter hende i en kasse med klude i laden.

Ingen kan undvære de andre, og jeg begynder at tro, at Karin og Signe bliver venner igen. Måske genoptager knudedamen Karin endda kontakten til sin kun i forbifarten nævnte datter.

Alt er efterhånden muligt i Arvingerne, hvis plot bugter og snor sig så vildt, at man bliver køresyg af at prøve at følge med.

Lad advokaterne klare den

Familien Grønnegaard indleder en charmeoffensiv. Der er sommermarked i hallen, og chancen for at give lidt tilbage til lokalsamfundet og drikke nogle forsoningsbajere bliver grebet.

En linedanceinstruktør ved navn Mr. Firedance får alle med på en form for linedance, hvor den opadvendte tommelfinger spiller en mere central rolle, end den plejer. Familien Grønnegaard overgiver sig til folkeligheden.

Det viser sig, at landmand Jensen – hvis ondsindethed ellers har været sæsonens mest stabile element – bare er kommet i klemme i kunstnernes obstruktion af kommunens privatisering af vandværket.

Han er ikke den eneste, og Emil (Mikkel Boe Følsgaard) lover i sin brandert alle, at Frederik vil føre og vinde deres sager mod kommunen. Han når ikke at fortælle Frederik om planen, før lokalsamfundet banker på næste morgen.

Advokatveninden Lone (Kirsten Lehfeldt) tager lige et glas. Op af Grønnegaards kælder kommer den tyske advokat Vikram (Anuresh Rattan), som hun vist scorede i sidste afsnit. Han vil fælde det skruppelløse mineselskab, som Frederik også har været efter. Advokaterne får nok at gøre i det sidste afsnit.

’Arvingerne’ kan ses på dr.dk. Sidste afsnit sendes søndag kl. 20 på DR 1

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Ej, hvor supersejt at være til håndbold-hal-bal med Jensen, Kunst-Kim og dem alle sammen.

....og så kom Emil slæbende hjem med et sprit-nyt IFÖ-lokum - ej hvor megasejt!

Nu ka' det næsten ikk' blive federe ;o)