Dagens bedste politiske analyse finder man i teatret

I Christian Lollikes groteske tolkning af danskerselvglæden i ’Erasmus Montanus’ på Aarhus Teater – og i Jacob Morilds raffinerede politikersatire i cabareten ’Så’ det’ på Café Liva
Verden bliver bogstaveligt talt sort-hvid og todimensionel i Christian Lollikes skarpe satiretolkning af Holbergs ’Erasmus Montanus’ på Aarhus Teater. Selv knapperne findes ikke i virkeligheden, men er malet på kostumerne.

Verden bliver bogstaveligt talt sort-hvid og todimensionel i Christian Lollikes skarpe satiretolkning af Holbergs ’Erasmus Montanus’ på Aarhus Teater. Selv knapperne findes ikke i virkeligheden, men er malet på kostumerne.

Emilia Therese
17. februar 2017
Delt 204 gange

Frygtløshed er der ikke for meget af i denne tid. Men to danske teaterkunstnere udviser netop imponerende courage: Iscenesætteren Christian Lollike i sin skånselsløse fortolkning af Holbergs Erasmus Montanus på Aarhus Teater – og performeren Jacob Morild i sin politiske satire Så’ det på Café Liva i Nyhavn.

Christian Lollike har påtaget sig rollen som vor tids Holberg. Som dramatiker blander han sig i alt, der rører sig i samfundet – og som iscenesætter giver han ordene barske former.

Hans begavede fortolkning af Erasmus Montanus er gennemført ekstrem i sin spydige fortolkning af den danske højredrejning og den fremmedangste skyklapklogskab. Her tilføjet et absurd korakkompagnement, som sætter forestillingen i skør familie med hans nylige, skrækindgydende flygtningeforestilling Living Dead.

 

Prøv Information gratis i 1 måned

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu