Læsetid: 4 min.

Dagens bedste politiske analyse finder man i teatret

I Christian Lollikes groteske tolkning af danskerselvglæden i ’Erasmus Montanus’ på Aarhus Teater – og i Jacob Morilds raffinerede politikersatire i cabareten ’Så’ det’ på Café Liva
Verden bliver bogstaveligt talt sort-hvid og todimensionel i Christian Lollikes skarpe satiretolkning af Holbergs ’Erasmus Montanus’ på Aarhus Teater. Selv knapperne findes ikke i virkeligheden, men er malet på kostumerne.

Verden bliver bogstaveligt talt sort-hvid og todimensionel i Christian Lollikes skarpe satiretolkning af Holbergs ’Erasmus Montanus’ på Aarhus Teater. Selv knapperne findes ikke i virkeligheden, men er malet på kostumerne.

Emilia Therese

17. februar 2017

Frygtløshed er der ikke for meget af i denne tid. Men to danske teaterkunstnere udviser netop imponerende courage: Iscenesætteren Christian Lollike i sin skånselsløse fortolkning af Holbergs Erasmus Montanus på Aarhus Teater – og performeren Jacob Morild i sin politiske satire Så’ det på Café Liva i Nyhavn.

Christian Lollike har påtaget sig rollen som vor tids Holberg. Som dramatiker blander han sig i alt, der rører sig i samfundet – og som iscenesætter giver han ordene barske former.

Hans begavede fortolkning af Erasmus Montanus er gennemført ekstrem i sin spydige fortolkning af den danske højredrejning og den fremmedangste skyklapklogskab. Her tilføjet et absurd korakkompagnement, som sætter forestillingen i skør familie med hans nylige, skrækindgydende flygtningeforestilling Living Dead.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu