Læsetid: 4 min.

Lille, men velvalgt smagsprøve på Rauschenbergs kunst

Umiddelbart inden sin død i maj 2008 lavede Robert Rauschenberg de grafiske arbejder ’The Lotus Series’, som Gl Holtegaard nu viser sammen med en række fotografiske optagelser fra Rauschenbergs rejser i Kina i 1982
Det er ikke Rauschenbergs hovedværker, man kan få at se på Gl Holtegaard, men mindre kan også gøre det, når der er tale om så stort kunstnerisk format.

Det er ikke Rauschenbergs hovedværker, man kan få at se på Gl Holtegaard, men mindre kan også gøre det, når der er tale om så stort kunstnerisk format.

Jan Søndergaard

17. februar 2017

Det er flot, at Gl Holtegaard kan præsentere et så stort navn som den amerikanske kunstner Robert Rauschenberg (1925-2008).

Han var en af de vigtigste kunstnere, da Neo-Dadaismen og Pop Kunsten buldrede frem i USA i slutningen af 1950’erne og begyndelsen af 1960’erne.

Og Rauschenberg er højaktuel lige nu, hvor Tate Modern i London viser en stor, retrospektiv udstilling af hans værker, og hvor hans ideer om kunstens muligheder som interkulturel brobygger er tankevækkende påmindelser om koldkrigstidens lukkede grænser.

Det er ikke hans hovedværker, man kan få at se på Gl Holtegaard, men mindre kan også gøre det, når der er så stort kunstnerisk format over det, som hos Rauschenberg.

Hoveddelen af udstillingen er koncentreret om værkkredsen The Lotus Series fra 2008, der blev de sidste grafiske arbejder, som Rauschenberg lavede inden sin død. Der er tale om 12 store fotocollager, trykt i fotogravure i kombination med digital print.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu