Læsetid: 4 min.

Drømmen om at flyve

’Drengen der ville være vægtløs’ på Aalborg Teater er en vidunderligt morsom og barsk historie om nørden, der ønsker sig væk fra sit klaustrofobiske provinshul. Med Ena Spottag som eminent mønsterbryder
Ena Spottag fascinerer med sin nørdede firskårenhed under 1980’er-brillerne i rollen som ’Drengen der ville være vægtløs’ på Aalborg Teater, hvor Hanne Windfeld sjokker rundt i lyserød badekåbe i baggrunden og får publikum til at gyse over sine ulækre løgne.

Ena Spottag fascinerer med sin nørdede firskårenhed under 1980’er-brillerne i rollen som ’Drengen der ville være vægtløs’ på Aalborg Teater, hvor Hanne Windfeld sjokker rundt i lyserød badekåbe i baggrunden og får publikum til at gyse over sine ulækre løgne.

Lars Horn

3. marts 2017

Hvad gør man egentlig, når man er født ind i den forkerte familie det helt forkerte sted? Det er den fortælling, som Thomas Markmann har givet sig i kast med i sit nye stykke Drengen der ville være vægtløs.

Tiden er midten af 1980’erne, stedet er en by i provinsen - og hovedpersonen er en dreng, der er klassens nørd og moderens bekymring. Ikke mindst nu, hvor faderen lige er død, og det er drengen, der skal forsørge familien.

Selv har denne nørdede René det strålende, hvis altså bare han får lov til at dyrke sin uhæmmede interesse for astronomi. Men det kan kun ske i det skjulte, for han er blevet tvunget til at tage en læreplads som blikkenslager, og hans venner opsøger ham hele tiden, fordi de har gang i noget kluntet kriminalitet, som de forsøger at få ham med i.

I sådan en situation er det svært at få fortalt verden, at man meget hellere vil til storbyen og læse astrofysik – og en dag selv tage plads i et rumskib og flyve af sted.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu