Læsetid: 3 min.

De kendte kan også være flove

Birgitte Hjort Sørensen har det helt store smil på som vært på DR’s lørdagsshow ’Flashback’, og de kendte griner ad hinandens anekdoter, der aldrig er helt så pinlige, som de bliver præsenteret som
Birgitte Hjorth-Sørensen er storgrinende gennem det meste af underholdningsprogrammet ’Flashback’. Pressefoto: DR

Birgitte Hjorth-Sørensen er storgrinende gennem det meste af underholdningsprogrammet ’Flashback’. Pressefoto: DR

27. marts 2017

Mange pattedyr blotter halsen, når de vil vise, at de overgiver sig til flokken og håber på, at den vil dem det godt. Blandt mennesker er det mere almindeligt at blotte halsen i overført betydning og udlevere sig selv gennem pinlige anekdoter om ting, man har oplevet.

Ting, der enten ikke gik helt efter planen, eller også var så komplet planløse, at det var helt fjollet. Så ved folk, at man kommer med fred og ambitioner om en tillidsfuld og venskabelig omgang med hinanden. Smart.

Moderat pinligt

I DR1’s nye lørdagsshow Flashback mødes tre kendte danskere for at quizze om og grine ad skøre ting, de hver især har gjort. Birgitte Hjort Sørensen er vært for løjerne, og den, der har hyret hende til den tjans, skal have et klap på skulderen, for sjældent har man set så begejstret en vært.

Hun smiler, som var hver lørdag hendes fødselsdag og alle anekdoter og vittige bemærkninger det sjoveste, hun indtil videre har hørt i sit liv. Det smitter af på gæsterne, som har en fest eller i hvert fald en meget sjov komsammen i studiet.

I de to første programmer har det været en tv-personlighed, en udøvende kunstner og en politiker, der boltrede sig i tv-studiets sofa. På skift kommer de kendte medborgere hen og sidde i en stol ved et cafébord og får at høre, hvilke to anekdoter fra deres privatliv det skal handle om.

Historierne bliver fortalt af deres venner og samtidigt rekonstrueret af et hold skuespillere, der virkelig ikke kan gøre for, at udklædning ikke er sjovere, end det er.

Læs også

Det kan f.eks. handle om, at tv-værten Joakim Ingversen engang stod croquismodel for en gruppe kvinder på polterabend. Han kom lige fra Roskilde Festival. Senere i sit liv mødte han en af kvinderne og hilste på hende, og så refererede hun til hændelsen.

Det er anekdoter, jeg allerhøjst vil kalde moderat pinlige eller skøre. Der er lige til en lille venlig latter, men det er strengt nødvendigt for programmet at trække anekdoterne ud til et sketchformat, de ikke kan bære.

Undervejs skal de to andre deltagere gætte, hvad der er blevet sagt og gjort. Når de ikke gætter, er der god tid til at supplere med egne vittigheder og kækheder.  

En af vor egne

Flashback er en hyggelig måde at komme tættere på de mennesker, der alligevel fylder på fjernsynsskærmene. Se dem som privatpersoner med løbske følelser og useriøse indfald.

Jeg kan ikke forvente, at den brede offentlighed deler min uvilje mod at lukke politikere ind i lørdagsunderholdningens rige, men mindre er den ikke blevet af at se Simon Emil Ammitzbøll og Inger Støjberg grine højt ad sig selv og andre.

Det er ikke forkert at fremstille magthaverne som de privatpersoner, de selvfølgelig også er, men det er irrelevant og forstyrrende, når alle sejl sættes til for at fremstille en minister som en af vor egne. Det forarger mig, men det er så også det eneste, der gør det, i Flashback.

Inger Støjberg har været en kreativ sprutsmugler, når hun har været på Nibe Festival med sine naboer. Simon Emil Ammitzbøll har fået ros af en kæmpe mandebøf for at turde sige nej til Carl Mar Møllers mandfolketræningsforløb i et realityprogram, han engang var med i.

Musicalstjernen Johannes Nymark har haft babylort på hænderne engang han gav hånd til en masse mennesker til en fest, og tv-værten Timm Vladimir har været ved at sætte ild til en lade ved et uheld.

Alle fniser på en gang flovt og stolt over at have et liv rigt på den slags begivenheder, man kan samles om.

Der er få ting, der virker så forbrødrende som at grine sammen ad hinandens dumheder, men omvendt er det også i disse rituelle grineseancer, at man allertydeligst kan mærke, om man føler sig hjemme i et selskab eller ej.

Birgitte Hjort Sørensen gør alt, hvad hun kan, for at invitere alle med til den fest, som er Flashback, men alligevel ender i hvert fald denne seer med at stå udenfor og klø sig i nakken over et underligt moderat pinlighedsniveau.

’Flashback’. DR 1 lørdage kl. 20.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu