Læsetid: 2 min.

Hun klamrer sig til skønheden

Maria Gerhardts nye roman ’Transfervindue’ er en hardcore roman om at skulle dø
’Transfervindue’ skildrer i et forløb af korte tekster livet som terminal kræftpatient i en makaber drøm af et overdimensioneret hospiceland, hvor alt er skønt og sundt. Maria Gerhardt er selv terminal kræftpatient.

’Transfervindue’ skildrer i et forløb af korte tekster livet som terminal kræftpatient i en makaber drøm af et overdimensioneret hospiceland, hvor alt er skønt og sundt. Maria Gerhardt er selv terminal kræftpatient.

Melissa Kühn Hjerrild

11. marts 2017

Et sted i Maria Gerhardts roman Transfervindue bemærker hovedpersonen, at »midt imellem liv og død« er et ulækkert sted at være.

Det er en slående konstatering, i betragtning af hvor hårdt romanen hele vejen igennem insisterer på at se og fortælle om det skønne og smagfulde som en kontrast til den modbydelige død, det handler om.

Transfervindue skildrer i et forløb af korte tekster livet som terminal kræftpatient i en makaber drøm af et overdimensioneret hospiceland, hvor alt er skønt og sundt.

Nonnerne fra hospicet Sankt Lukas Stiftelsen i Hellerup har udvidet foretagendet, og politikerne har annekteret de dyreste kvadratkilometer af Nordsjælland for at give Danmarks døende fredelige og smukke omgivelser at dø i. Kontakten med pårørende er minimeret, musik og triste samtaleemner er forbudt.

I stedet bortleder skønhed og komfort opmærksomheden fra det kropslige forfald. Saxo Banks hovedkvarter er blevet inddraget til produktiv af smertelindrende cannabisolie, og alle svømmer i havet hver dag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu