Læsetid: 4 min.

Den lå til højrebenet, og så blev det alligevel et selvmål

Budskabet er klart, men alt andet er tåget i Thomas Altheimers CPH:DOX-aktuelle partsindlæg af en dokumentarfilm om hans kone, litteraturforskeren Mette Høegs, sag mod Københavns Universitet
Thomas Altheimers ’Se nu stiger solen’ er et overraskende forvirrende partsindlæg i en sag, hvor der ellers ikke skal andet end en sløset omgang med forvaltningslovens regler om indsigelsesmulighed til for at opnå min fulde støtte.

Thomas Altheimers ’Se nu stiger solen’ er et overraskende forvirrende partsindlæg i en sag, hvor der ellers ikke skal andet end en sløset omgang med forvaltningslovens regler om indsigelsesmulighed til for at opnå min fulde støtte.

CPH:DOX

17. marts 2017

De to klogeste ting, der bliver sagt i Thomas Altheimers DOX-aktuelle dokumentar Se nu stiger solen om hans kone Mette Høeg, handler om nødvendigheden af at gå ind for noget og om, at offentlige myndigheder pinedød skal overholde reglerne for deres magtudøvelse.

Han filmer hende i badet, hvor hun udtaler, at modstand altid er i forhold til en bevægelse fremad. Derfor forudsætter den, at man bevæger sig fremad mod noget, man gerne vil have. Hun fortsætter med at sige noget om at omfavne livsperspektiver og finde mening i meningsløsheden, men syntaksen ryger, så jeg forstår det ikke rigtig.

I en anden scene – en lydoptagelse fra et møde på Københavns Universitet ledsaget af et billede fra en tom universitetsgang – påpeger Mette Høeg, at en regel om mulighed for at gøre indsigelse mod den sanktion, hendes arbejdsgivere er ved at pålægge hende, ikke er blevet overholdt. Det er nemlig rigtigt: Reglerne skal overholdes.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu