Læsetid: 3 min.

Lækker slow-motion

Fire ultrakorte tekster af østrigske Peter Handke er meditationer over det bedste og det værste: livet og døden
1. april 2017

Fire korte tekster, en efterskrift, i det hele 38 sider, kolofon medregnet. Mindre bliver en bog ikke.

Teksterne er af østrigske Peter Handke (f. 1942) og det diminutive udvalg og dets oversættelse af Madame Nielsen (engang kendt som Claus Beck-Nielsen) fra to af Handkes bøger fra hhv. 1984 og 1995. Det er udvalgt, men også udsøgt, det må være hele ideen med den fine lille bog, hvilket stilen, litteratur som koncentrat, da også understreger.

Nielsen kalder det i sin efterskrift »Beskrivelsespotens«, en skriftens gåen i ét med den fysiske verden, ligesom den anonyme (i hvert fald navnløse) vandrer helt bogstaveligt gør det i teksterne.

Beskrivelse? Skriften zoomer ind på frugt, æg, vaskepulver, som med kraner og tovværk løftes over på et skib på havnen i Dubrovnik. På snefnuggene, der lægger sig over landskab og togspor i en anden havneby i det yderste nord på den japanske hovedø. På en snerrende hunds blålige gab, på et brandbæltes sortsvedne spor trukket gennem en skov i Aix-en-Provence. I en granskende stil:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu