Læsetid: 4 min.

Når ens verden pludselig falder sammen

Man kan godt blive forelsket eller det, der ligner, selv om man kun er otte år gammel. Til gengæld er det svært at få fodfæste, når mor og far bliver skilt, og skosamlingen bliver delt i to. Mette Vedsø skriver bøger, som er uhyre velskrevne og samtidig lette at læse. Det er en usædvanlig god kombination
’Tove tænker – dobbelt så gammel’ var med rette nomineret til Kulturministeriets Forfatterpris Børne- og Ungdomslitteratur i år. Illustration fra bogen: Stine Illum

’Tove tænker – dobbelt så gammel’ var med rette nomineret til Kulturministeriets Forfatterpris Børne- og Ungdomslitteratur i år. Illustration fra bogen: Stine Illum

1. april 2017

En elg har fire maver. Der er 100.000 myrer i en myretue, og der kan være 200 stykker chokolade i en æske. Tove har noget med tal. Hun er otte år gammel og på campingtur i Sverige med familien og forældrenes venner.

Vennerne har en søn med. Kuk, hedder han, og Tove synes, at han er vældigt sød. Kuk er 16 år. Dobbelt så gammel som Tove, hvilket er titlen på romanen i serien Tove tænker af Mette Vedsø. Men hvad betyder aldersforskel, når »8 plus 8 er 16, kys din kæreste på rejsen«.

De knap 70 sider er hurtige og nemme at læse og alligevel fulde af filosofisk tyngde. Det kan man ikke altid sige om tidens mange tykke børn/unge-romaner, som godt kan give lidt skriftforstoppelse.

Bogen har fem helsidesopslag med sort/hvide blyantstegninger af Stine Illum, der med sin bløde og tætskraverede streg sine steder kan minde om Ib Spang Olsen. Ikke mindst på et opslag med tomboladamen, hvis enorme hoved titter ud af disken. Baggrunde og genstande er skraveret i forskellige mønstre, hvilket giver en dynamisk billedflade. Det er tegninger, øjet har lyst til at vandre rundt i.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu