Læsetid: 5 min.

Sjælden opera i vellykket opsætning

Malmø er en operaby. Her kan opleves noget så bemærkelsesværdigt som en opførelse af en ægte italiensk ’grand opera’
31. marts 2017

Hvem fanden er Amilcare Ponchielli, vil rigtig mange spørge – også vanlige operagængere. For selv om Ponchielli var populær i sin samtid og på højde med forgængeren Verdi og eleven Puccini, placerede han sig aldrig for eftertiden.

Som eneste værk, der stadig opføres og i hvert fald i de store, internationale operahuse har nydt stor succes, står hans opera La Gioconda, der til gengæld indeholder både den meget kendte tenorarie »Cielo e mar« og balletmusikken Timernes Dans, som du kender uden at vide det, blandt andet fra Walt Disneys Fantasia-tegnefilm.

La Gioconda er en ægte ’grand opera’, det vil sige et udstyrsstykke, et melodrama og storladen underholdning. Det er et overflodstykke, man kun kan sætte op, hvis man har – og har råd til – en overflod af store stemmer, og derfor ser vi stort set aldrig den gamle klassiker på disse breddegrader.

Derfor er det også så opsigtsvækkende og dristigt, at Malmø Opera vælger at sætte den på repertoiret og præsentere sit skandinaviske publikum for et italiensk fænomen, der ikke bare er bedaget, men også voldsomt udfordrende.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu