Læsetid: 2 min.

Skønhedskroppe i overgang

Teater Rio Rose byder på kropslig underfundighed i sin kloge forestilling ’Overgang’ om at blive ældre
Anette Katzmann og Morten Nielsen er fortryllende i deres undringsdans om at blive ældre i Rio Roses smukke forestilling Overgang.

Anette Katzmann og Morten Nielsen er fortryllende i deres undringsdans om at blive ældre i Rio Roses smukke forestilling Overgang.

9. marts 2017

Egentlig er de to skuespillerkroppe i Overgang alt for lækre. De er for unge og for adrætte – og for slanke. I hvert fald til at illudere det almindelige kropslige forfald i overgangsalderen, som er emnet for forestillingen Overgang med Teater Rio Rose. Det paradoksale er, at netop fordi de er så unge i deres bevægelser, så er de i stand til at udtrykke den fysiske sorg over at blive ældre.

Anette Katzmann er 57 år, og Morten Nielsen er 50 år. I 2008 spillede de også sammen i Rio Roses Slagmark. I dag er hun stadig piget i sin smalle krop og sine pudsige, spontane bevægelser – og han er tynd som en løber med rolige, overlagte bevægelser. De er et flot par. Og et sjovt par. De undrer sig sammen, og de gennemspiller hverdagens nye, sære scener med alt fra hedeture til hold i ryggen.

Tegnsprogsdans

Instruktøren Tove Bornhøft har iscenesat Overgang med sit særkende af enkelhed og skønhed. Scenegulvet er dækket af efterårsblade i rød-gule-orange farver, og der står så disse to mennesker og mærker kroppene knage i en skøn dans af den amerikanske koreograf Julie Anne Stanzak fra Tanztheater Wuppertal.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu