Læsetid: 3 min.

At skridte planløst over en fynsk mark

Naturen kædes sammen med familierelationer i Malte Tellerups debutroman, hvor fortælleren af samme navn vandrer ad de fynske landeveje. Det er ofte smukt og sjovt, men sproget er også overtydeligt og lidt upræcist
I Malte Tellerups debutroman beslutter fortælleren af samme navn og hans lillebror Emil sig for at vandre tværs over Fyn, fra deres barndomshjem til byen Tellerup, hvor deres mors slægt stammer fra. Den langsomme rejse over marker og igennem aflagte driftsområder giver form til deres fælles refleksioner over familieforhold og opvækst.

I Malte Tellerups debutroman beslutter fortælleren af samme navn og hans lillebror Emil sig for at vandre tværs over Fyn, fra deres barndomshjem til byen Tellerup, hvor deres mors slægt stammer fra. Den langsomme rejse over marker og igennem aflagte driftsområder giver form til deres fælles refleksioner over familieforhold og opvækst.

Mikkel Berg Pedersen

18. marts 2017

I Malte Tellerups debutroman vender fortælleren af samme navn hjem til Sydvestfyn, hvor hans far bor med sin kone, for at hjælpe med forberedelserne til deres 60-års-fødselsdag.

Under festmiddagen bestemmer han og hans lillebror Emil sig for at vandre tværs over Fyn til byen Tellerup, hvor deres mors slægt stammer fra, og det er denne langsomme rejse til fods over marker og igennem aflagte driftsområder, som giver form til deres fælles refleksioner over familieforhold og opvækst. At ’gå markløs’ betyder at skridte planløst over en mark, uden for stier og skel.

Mens de går, tanket op på kippers og købepizzaer, taler de to voksne brødre om deres erfaringer som skilsmissebørn, om maskulinitetsidealer, seksualitet og det lidt uforløste forhold til deres far.

De er to ’akademikerdrenge’ fra et samfund, hvor der arbejdes med hænderne; de hører hjemme her og de hører ikke hjemme her. Og selvfølgelig ved de begge, at der ikke er noget at komme efter for dem i Tellerup:

»Vi er her ikke for at vende tilbage til nogen form for hjemstavn. Alligevel fortsætter vi.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu