Læsetid: 4 min.

Sig, hvad der er i vejen

Med ’Klassen’ har DR Ultra nået målgruppen af store børn, der ellers ikke gider fjernsyn. Det, der skal til, er åbenbart en parade af almindelige problemer serveret med det gode og opbyggelige budskab, at man har brug for hinanden
Afsnit af Klassen er ti minutter lange og sendes alle hverdage sidst på eftermiddagen, men serien har også et liv på de forskellige digitale platforme – DR Ultras app, kanalens hjemmeside og på de forskellige sociale medier.

Afsnit af Klassen er ti minutter lange og sendes alle hverdage sidst på eftermiddagen, men serien har også et liv på de forskellige digitale platforme – DR Ultras app, kanalens hjemmeside og på de forskellige sociale medier.

Jakob W. Kildehave

21. marts 2017

Der er en replik, der går igen i forskellige variationer i stort set alle afsnit af DR Ultras serie Klassen om livet i en helt almindelig 6. klasse, hvis anden sæson netop er begyndt.

Det er den, Fie (Emily Bowen) siger til sin generte og usikre bedste veninde Signe (Lil Løvetand Rahbek), og som Sarah (Josephine Højbjerg) siger til sin klassekammerat Chili (Isabella Møller Hansen), der har fået blå mærker af sin mors raserianfald: Du er nødt til at sige, hvad der er i vejen, så jeg kan hjælpe dig.

Det lyder som en kampagne for omsorgsfuld opførsel udarbejdet i samarbejde med rådgivningstjenesten Børnetelefonen, og det er det også. Klassen tager problemer og dilemmaer op, som er udbredte blandt 7-12-årige, og så skammer den sig ikke det mindste over at gå den lige vej hen til moralen – som typisk er, at man skal huske at hjælpe hinanden og huske at tage imod den hjælp, man får.

Fie fortæller Signe, at hun er en god veninde og skriver godt, og Sara inviterer Chili med hjem, fortæller hende, at det ikke er i orden at tage så hårdt fat, som hendes mor har gjort, og får hende til at ringe til Børnetelefonen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu