Læsetid: 3 min.

Først og fremmest en smuk kærlighedserklæring

I sin nye selvbiografiske roman skriver Merethe Lindstrøm om kærligheden imellem to mennesker, som hele livet har været omgivet af misbrug og psykisk sygdom
I sin mest personlige roman til dato, ’Fra vinterarkiverne’, fortæller norske Merethe Lindstrøm, som vandt Nordisk Råds Litteraturpris i 2012, med et roligt alvor om livet med hendes samlever Mats. Mats har diagnosen bipolar lidelse – han svinger imellem maniske og depressive perioder – og selvmedicinerer sig med hash, når børnene ikke ser det.

I sin mest personlige roman til dato, ’Fra vinterarkiverne’, fortæller norske Merethe Lindstrøm, som vandt Nordisk Råds Litteraturpris i 2012, med et roligt alvor om livet med hendes samlever Mats. Mats har diagnosen bipolar lidelse – han svinger imellem maniske og depressive perioder – og selvmedicinerer sig med hash, når børnene ikke ser det.

Abbie Trayler-Smith

8. april 2017

Hvad gør man, hvis den, man elsker, ikke har lyst til at leve? Hvordan sikrer man sine børn en bedre opvækst, end den man selv har haft? I sin mest personlige roman til dato fortæller norske Merethe Lindstrøm om livet med hendes samlever Mats.

Ved romanens begyndelse flytter de ind i et hus på landet med deres to døtre og to store hunde. Mats har diagnosen bipolar lidelse – han svinger imellem maniske og depressive perioder – og selvmedicinerer sig med hash, når børnene ikke ser det.

Fra vinterarkiverne er en stærk beretning om sorg og omsorg, om styrke og skrøbelighed og viljen til at fortsætte under næsten umulige vilkår.

Mats og Merethe kommer begge fra en opvækst præget af misbrug og psykisk sygdom. Som hun skriver om deres forhold og om børnene:

»Arrene er ikke lette at se, ikke mine, ikke dine, men helt fra begyndelsen får jeg den følelse, at vi fører noget sammen som måske ikke bør sammenføres, din mors skizofreni, din fars alkoholisme, min fars angst, vi er en genetisk kode for uro.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu