Kvindelig Hamlet i chok

’Hamlet’ på Mungo Park Allerød rummer vildt meget smerte i Christine Albeck Børges chokerede Hamlet. Men poesien når aldrig helt ned til tilskueren i Martin Lyngbos komprimerede iscenesættelse
Christine Albeck Børge er en indædt Hamlet i jakkesæt – et menneske i chok over sit eget behov for hævn i den intense opsætning på Mungo Park.

Foto: Peter Boel

Christine Albeck Børge er en indædt Hamlet i jakkesæt – et menneske i chok over sit eget behov for hævn i den intense opsætning på Mungo Park.

Foto: Peter Boel

21. april 2017
Delt 16 gange

Det afgørende bevis i Hamlet opstår i en scene, hvor prins Hamlet får sine skuespillervenner til at spille en tragedie, hvor en konge dræbes af gift. Da Hamlets stedfar, Kong Claudius, ser dette teaterstykke – efter at han netop selv har overtaget både kongekronen og dronningen fra sin bror – bliver han nemlig voldsomt oprørt.

Claudius’ rasende reaktion er Hamlets ’bevis’ på, at det er rigtigt, hvad hans fars genfærd har fortalt: at faderen vitterlig er blevet myrdet med gift af sin bror. Dermed pålægger Hamlet sig selv at hævne faderen og dræbe Claudius – og så ruller Shakespeares prinsetragedie.

 Rå teaterkoncert

Mange opsætninger af Hamlet tager ret let på denne ’bevisførelse’ i 3. akt, 2. scene – og accepterer bare, at det var Claudius, der dræbte kongen. For teaterinstruktøren Martin Lyngbo virker dette bevis imidlertid som det altafgørende i hans komprimerede, totimers fortolkning af Hamlet – en opsætning, der bliver hans foreløbig sidste for Teater Mungo Park, hvor han har været teaterchef siden 2005.

 

Prøv Information gratis i 1 måned

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu