Læsetid: 3 min.

Kvindelig Hamlet i chok

’Hamlet’ på Mungo Park Allerød rummer vildt meget smerte i Christine Albeck Børges chokerede Hamlet. Men poesien når aldrig helt ned til tilskueren i Martin Lyngbos komprimerede iscenesættelse
Christine Albeck Børge er en indædt Hamlet i jakkesæt – et menneske i chok over sit eget behov for hævn i den intense opsætning på Mungo Park.

Foto: Peter Boel

Christine Albeck Børge er en indædt Hamlet i jakkesæt – et menneske i chok over sit eget behov for hævn i den intense opsætning på Mungo Park.

Foto: Peter Boel

21. april 2017

Det afgørende bevis i Hamlet opstår i en scene, hvor prins Hamlet får sine skuespillervenner til at spille en tragedie, hvor en konge dræbes af gift. Da Hamlets stedfar, Kong Claudius, ser dette teaterstykke – efter at han netop selv har overtaget både kongekronen og dronningen fra sin bror – bliver han nemlig voldsomt oprørt.

Claudius’ rasende reaktion er Hamlets ’bevis’ på, at det er rigtigt, hvad hans fars genfærd har fortalt: at faderen vitterlig er blevet myrdet med gift af sin bror. Dermed pålægger Hamlet sig selv at hævne faderen og dræbe Claudius – og så ruller Shakespeares prinsetragedie.

 Rå teaterkoncert

Mange opsætninger af Hamlet tager ret let på denne ’bevisførelse’ i 3. akt, 2. scene – og accepterer bare, at det var Claudius, der dræbte kongen. For teaterinstruktøren Martin Lyngbo virker dette bevis imidlertid som det altafgørende i hans komprimerede, totimers fortolkning af Hamlet – en opsætning, der bliver hans foreløbig sidste for Teater Mungo Park, hvor han har været teaterchef siden 2005.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu