Læsetid: 3 min.

Laber billedbog

Historien er en tynd kop te, men tomlen op for billederne i Jeffers’ og Winstons hommage til fantasien. Man må vende og dreje bogen og sig selv for at få det hele med – en frø, der skal kysses, og bjerge af ord
8. april 2017

Den labre billedbog Barn af bøger elsker bøger. Uden på den er der en tegning af en knaldrød bog, der står på højkant. Oliver Jeffers (det er ham med Det er min elg, 2013) og Sam Winston står der på ryggen.

Oven på bogen sidder en blå, næsten gennemsigtig pige med fletninger og matroskjole, hun stirrer ud i luften, måske drømmende, måske lidt stift. Hun er titlen, d.v.s. et barn af bøger. Bogen har et eventyrligt nøglehul af messing foran, som om den var en dør. Litteratur er noget helt fysisk her. Den kaster en skygge af tekst, der står:

»Den lille Ole …«, »Engang boede en fattig enke …«, »Lille Lise«, »Der var engang en fattig skovhugger …«, »fire små kaniner« osv.

Historier og sange om at være lille og fattig. Lewis Carrolls Alice er der også, gudskelov, og Dorothy fra Troldmanden fra Oz er der.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu