Læsetid: 4 min.

Portræt af kunstneren som ung mand

Dokumentarfilmen ’David Lynch – The Art Life’ skildrer David Lynchs udvikling som kunstner, fra maleri til film, og er samtidig en intim og personlig fortælling om en unik billedmagers liv og opvækst. Og en glimrende optakt til den nye sæson af ’Twin Peaks’, der kommer i maj
Dokumentarfilmen ’David Lynch – The Art Life’ skildrer David Lynchs udvikling som kunstner, fra maleri til film, og er samtidig en intim og personlig fortælling om en unik billedmagers liv og opvækst. Og en glimrende optakt til den nye sæson af ’Twin Peaks’, der kommer i maj
21. april 2017

Det var, da han gik i gymnasiet i Virginia, at David Lynch besluttede sig for, at han ville være kunstner. Gennem en skolekammerat, hvis far, Bushnell Keeler, var maler, opdagede den senere filminstruktør, at man rent faktisk kunne blive kunstner, og han fik samtidig smag for det, han kalder the art life – det kunstneriske liv – hvor man drikker kaffe, ryger cigaretter og maler.

Og det har Lynch så gjort lige siden, ikke mindst i den dansk-amerikanske portrætfilm, David Lynch – The Art Life, der går endog meget tæt på den amerikanske multikunstner. Lynch bevæger sig rundt i sit værksted og atelier i Los Angeles og bygger og maler, mens han til en stor, gammel radiomikrofon fortæller historier fra sin barndom og ungdom – og hans lille datter leger med modellervoks eller maler ligesom sin far.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu