Læsetid: 5 min.

Den revolutionære sengeskider

Hans Otto Jørgensens nye roman bygger et imponerende monument over det hidtidige forfatterskab, men smadrer det eftertrykkeligt igen, i en og samme bevægelse. Helt i forfatterskabets ånd
’Der klippes, springes, veksles uophørligt mellem en god portion flere spor, end jeg er i stand til at holde åbne på en gang,’ skriver Informations anmelder om ’REVOLUTIONÆR’ af Hans Otto Jørgensen.

’Der klippes, springes, veksles uophørligt mellem en god portion flere spor, end jeg er i stand til at holde åbne på en gang,’ skriver Informations anmelder om ’REVOLUTIONÆR’ af Hans Otto Jørgensen.

Forlaget Gladiator

22. april 2017

For mig var det at læse Hans Otto Jørgensens nye ’monsterroman’ Revolutionær – en Andy Warhol-komposition fra perm til perm som at læse ti Jørgensen-romaner samtidig – mindst – samt et par skitsesamlinger, samtidig med at radioen kørte, telefonen ringede, og jeg fulgte en eksalteret Facebook-diskussion om indvandringspolitik med et halvt øje.

Romanen er i den grad et sammensat monster, ikke ulig Frankensteins, der forresten også, sammen med sin ophavskvinde og en del andre syrede og visionære litteraturhistoriske personager, har en optræden eller to undervejs.

Der klippes, springes, veksles uophørligt mellem en god portion flere spor, end jeg er i stand til at holde åbne på en gang. Og ligegyldigt hvor jeg slår op i min husstands samling af Jørgensen-titler, finder jeg et stykke eller en hel side, som jeg lige har læst en genskrivning eller forvanskning af i Revolutionær. Fragmenterne danner et brus i mit hoved, og det bliver sværere og sværere at udskille informationer, billeder, forløb.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu