Alien bruger intellektuel glidecreme til rå horror

Angsten fra 1979 er svær at genfinde i Ridley Scotts første fuldbyrdede tilbagevenden til Alien-bæstet – siden hans første skelsættende film, ’Alien’ fra 1979. Det er en skidt retur til hans mesterlige fortid. Tynget af mekanisk horror og sågar fjollet action. Og så handler den i øvrigt mest om kunstig intelligens
Angsten fra 1979 er svær at genfinde i Ridley Scotts første fuldbyrdede tilbagevenden til Alien-bæstet – siden hans første skelsættende film, ’Alien’ fra 1979. Det er en skidt retur til hans mesterlige fortid. Tynget af mekanisk horror og sågar fjollet action. Og så handler den i øvrigt mest om kunstig intelligens
20th Century Fox
19. maj 2017
Delt 6 gange

Her er en virkelig god scene fra Ridley Scotts nye film, Alien: Covenant. Vi er i rumskibet Covenant. Kaptajnen er syg og går i seng. De andre besætningsmedlemmer venter, til han er gået, så smider de musik på anlægget og sprut på bordet. Fester igennem. Pludselig hoster en af medlemmerne, stadig voldsommere, noget gør ondt. Så slår androiden Walter (Michael Fassbender) hende i ryggen, og hun hoster et stykke mad – ikke en alien – op.

Det lyder måske ikke som den mest fabelagtige scene i verden, men med den sært muterede bluesmusik på soundtracket, den løsslupne stemning og de sjofle, hverdagligt affyrede jokes lover scenen godt for resten af Alien: Covenant.

 

Få adgang til hele artiklen og uafhængig kvalitetsjournalistik.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu