Læsetid: 3 min.

Den som fisen lugte kan

Hverken med påklistret poesi eller sentimental privatlivssnak redder journalist Knud Brix sin reportagelyrik fra at blive læst som hørmende spekulation
’Jeg giver nemlig for det tredje ikke meget for den private sidehistorie, der løber igennem bogen og vistnok skal fremstille dens subjekt som et ægte menneske med følelser og familie’, skriver anmelder Erik Skyum-Nielsen om Knud Brix' digtsamling, som netop er udkommet.

’Jeg giver nemlig for det tredje ikke meget for den private sidehistorie, der løber igennem bogen og vistnok skal fremstille dens subjekt som et ægte menneske med følelser og familie’, skriver anmelder Erik Skyum-Nielsen om Knud Brix' digtsamling, som netop er udkommet.

Sille Veilmark

11. maj 2017

»This book fills a much needed gap,« skrev engang en sarkastisk fagbogsanmelder.

Jeg har det helt som han over for den debut, hvormed journalisten Knud Brix (f. 1980) i dag indfører den hårdtslående reportagelyrik i vor litteratur. Har vi mon savnet den? Næ, ikke i voldsom grad.

Værkets stof består i en række ’cases’ eller situationer oplevet i forfatterens hverv som journalist på Ekstra Bladet og TV 2, og sensationspotentialet ligger i en indiskret, underfundig og indimellem fandenivoldsk leg med virkelige hændelser fra de senere år såsom skandaler i militæret, politikerbesøg hos malaysiske ludere eller »kvælstofsagen«, som i februar 2016 førte til Eva Kjer Hansens afsked som minister.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Tag det nu roligt. Det her er jo bare flad knækprosa. Eneste nye er emnet så derfor skal den nok blive læst. Der står måske noget snask om kendte politikere. Gættekonkurrencen i Extrabladet og Politiken om hvem der er hvem, er allerede godt i gang.

Mikkel Kristensen

den eneste måde nogenside, at komme med indenfor i råddenhederne - det var den mulighed der var/er - håber Knud Brix ikke får for mange skrammer, personligt har jeg endnu ikke læst en eneste strofe, men har hørt dit og dat gengivet. jeg håber, selv at læse den hurtigst - jeg vil gerne sige godt og modigt gjort. på en eller anden måde skal sandheden frem.

Egon Stich, Anne Eriksen og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Der må jo være noget ved det parti V og den formand Løkke, der er atypisk, siden så mange journalister, der har haft deres gang på Borgen, får skrivekløe, over ham . Projekt Løkke var den første, Q har en på vej, og Knud Brix har nu lavet digtsamling som vækker uro V. Og Løkke er atypisk, at han har overlevet sine mange L---tesager er jo utroligt. Er han særlig dygtig, næ, han er fræk, utrolig fræk, og kan snakke og charmere sig fra meget. og de må have et super spinkontor, der styrer, og en flok venstrefolk, der tager kuglerne for ham. Hans meritter er mange, hans resultater??? i min verden ikke succesfyldte, de har været for dyre og de har ikke gjort ting bedre. Strukturreformen, overbetaling af privat sygehusene, LA og K i regering.....jeg tæller dagene til det slutter.

Einar Carstensen, jørgen djørup, Eva Schwanenflügel, Anne Eriksen og Egon Stich anbefalede denne kommentar

Det er besynderligt, at forfatteren hævder, at digtene er 100 procent fiktion. Hvis det nu findes. De har i hvertfald ikke noget at gøre med navngivne politikere, hævder han, når han bliver spurgt. Hvorfor så overhovedet skrive og udgive dem?

Anne Eriksen

Satire, vi har behov for satire til at få modet til en oprydning (som aldrig har været mere nødvendig end nu) - hvis ikke man ønsker at ødelægge samfundet...
Der skal nogle nye mennesker til rorpinden. Denne prosa, som jeg ikke har set/ læst, er da et forsøg - et modigt sådan. Jeg ser frem til flere forsøg og afsløringer fra modige mennesker. Der ses næppe nogle korrektioner fra politikerne selv.

Karl Aage Thomsen

Jeg kommer fra det sydlige vendelboland og var de første 20 år af mit liv omringet af snu bondefrække bønder, og når jeg tænker på dem, ligner Løkke Lars dem i alt hvad han gør politisk. Han vil gøre sig godt som hestepranger på Hjallerup marked. Jeg husker, at min egen far havde en hest, der haltede, når den gik, men i løb kunne det ikke ses. Sådan en krikke, får mig ofte til at tænke på Løkke Lars politiske handlinger. Poesi eller råddenskab?

Egon Stich, Eva Schwanenflügel og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar