Læsetid: 3 min.

Poetisk karrusel

I den ene isme er døden et problem, i den anden det levende. Vestlig tænkning og religion deler alt op i to, det er både tragisk og komisk – og grunden til den globale økologiske krise. Cia Rinne leverer en poetisk kritik af verdens tilstand, der ikke er rar, men heller ikke skal være det
20. maj 2017

Katastrofen er lige her, isen smelter, og det er faktisk for sent med en global klimaindsats. Så hvad skal vi gøre? Blinde os selv – ligesom Ødipus – og slippe for at se sandheden i øjnene?

Eller er situationen måske snarere den, at vi allerede har været blinde længe, mens vi har styret direkte mod katastrofen? Og at vi – igen ligesom i den græske tragedie – befinder os der, hvor vi ingen muligheder har for at fortryde eller rette op på vores handlinger?

Cia Rinnes Skal vi blinde os selv og forlade Theben svarer ja! Præcis så tragisk er den lille, sorte bog, der udkommer på Forlaget Virkelig i serien Bestiarium med forlægger og oversætter Andreas Vermehren Holms sædvanlige fine næse for, hvad der foregår af interessante ting lige uden for DK.

Kender man ikke Cia Rinne, er den korte præsentation, at hun er en vildt original og global digter født i Sverige i 1973 af finsktalende forældre, opvokset i Tyskland, og hun skriver og fremfører sin poesi på i hvert fald tysk, engelsk og fransk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu