Læsetid: 3 min.

Søde Orm

’Røde Orm’ på Moesgaard er blevet en skøn kærlighedshistorie for den flotte Andreas Jebro og den lækre Christine Gjerulff. Men Det Kongelige Teaters lange vikingeforestilling virker ufarlig
Andreas Jebro brager igennem som vikingehelten i Røde Orm. Men forestillingen på Moesgaard ændrer hverken historieskrivningen eller nutiden.

Andreas Jebro brager igennem som vikingehelten i Røde Orm. Men forestillingen på Moesgaard ændrer hverken historieskrivningen eller nutiden.

Montgomery

27. maj 2017

Røde Orm er akkurat så overdrevet rødhåret, at alle 3.500 tilskuere kan se Andreas Jebros vikingeanfører lyse op i mylderet af fægtende mænd på Moesgaard. Rødt er effektivt!

I Det Kongelige Teaters dramatisering af Frans G. Bengtssons roman Røde Orm er det dog kærlighedshistorien, der fylder mest. Altså Røde Orms forelskelse i Harald Blåtands datter Ylva.

Forelskelseshistorien giver forestillingen en god teenageappeal og en næsten Titanic-agtig effekt, når disse to vikinger er ved at bukke under for de kronragede kristne. For de to elskende er dramatisk placeret i Eilev Skinnarmos imponerende vikingehal, hvis porte kan åbne og lukke som i det mest overdådige vikingeskrin – og hvis udstyr rummer drageild og fritrullende vikingeskibe.

Man kan derfor godt forstå, hvis der bliver kø backstage efter autografer. For Andreas Jebro har både musklerne og selvironien til at spille Røde Orm. Han styrer publikum med samme naturlige autoritet som i Erasmus Montanus på Aarhus Teater, og hans veloplagte stemme går konsonantklart gennem forestillingens eminente lydsystem.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu