Læsetid: 4 min.

Sort Sol genopfinder sig selv på deres første udspil i 16 år

De danske punk- og rocklegender Sort Sol kan i år fejre 40-årsjubilæum som band. Og det gør de med en fin plade, deres første i 16 år, hvor de opdaterer deres ’no future’-æstetik og sender en lille hyldest til det unge danske punkmiljø
Sort Sol, der er aktuelle med Stor langsom stjerne, kan i år fejre 40-årsjubilæum.

Sort Sol, der er aktuelle med Stor langsom stjerne, kan i år fejre 40-årsjubilæum.

Martin Bubandt

19. maj 2017

Den mest oplagte og vel også mest fortærskede historie om Sort Sol er historien om, hvordan de gik fra at symbolisere punk og modstand til at blive kommercielt allemandseje, da de fra 1992 og frem begyndte at høste pris efter pris ved den mainstream, danske prisuddeling Danish Music Awards.

Men en anden historie, man kan fortælle om Sort Sol, og som heldigvis også bliver fortalt indimellem, er historien om, hvordan de i den grad har været med til at skabe ringe i vandet i dansk musikhistorie, siden de, også under navnet Sods, var centrale for at bringe punken til Danmark tilbage i 70’erne – blandt andet dokumenteret på den vigtige compilation Pære Punk fra 1979.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer