Læsetid: 4 min.

Farvel til en udbrændt jordklode

Det danske black metal-band Solbrud maler fanden smukt og nuanceret og brutalt på væggen på deres tredje dommedagsretoriske album, ’Vemod’
Det danske black metal-band Solbrud maler fanden smukt og nuanceret og brutalt på væggen på deres tredje dommedagsretoriske album, ’Vemod’
9. juni 2017

»Døden figurerer prominent i black metal, det hinsidige optager mange udøvere, og man kan se denne fetich både som deres iscenesættelse af, hvad civilisationen gør ved os, altså forvandler os til zombier, eller som en modgift, et modbillede, en form for liv efter døden.«

Sådan skrev jeg i april 2012 i min anmeldelse af en black metal-minifestival i Dødsmaskinen ved Ungdomshuset på Dortheavej i Nordvest i København, hvor jeg for første gang oplevede Ungerens lokale helte Solbrud live.

»Kvartetten leverer et vildt fygende sæt, der betoner følelse frem for kompleksitet, med enkelt melodisk forførende sange. Og forsanger Ole Luk minder mest af alt om en langhåret Thom Yorke med en særlig desperat asfalt over stemmelæberne,« skrev jeg dengang i 2012, hvor de netop havde sendt deres debutalbum Solbrud på gaden. »Solbruds atmosfæriske black metal føles som en form for venskabeligt uvejr. Eller som en kærligt brutal næve knyttet hårdt om vores hjerter.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu