Læsetid: 8 min.

Der er festugelogik i det vilde vesten Holstebro

Holstebro Festuge er en sansefest. Med en unik blanding af professionelle kunstnere og borgere, der længes efter særlige øjeblikke. Fra flygtningesangerens runkne stemme til pizzaworkshoppens brændte skorper – og hestekvindens kys
Den moderne jakkesætsversion af ’Jeppe på Bjerget’ – alias Giuseppe Bonifati fra det ellers så ukuelige Kunstpartiet – taber i borgmestervalget til kvinden i citrongult i den muntre anarkiforestilling Wild Cards under Holstebro Festuge 2017.

Den moderne jakkesætsversion af ’Jeppe på Bjerget’ – alias Giuseppe Bonifati fra det ellers så ukuelige Kunstpartiet – taber i borgmestervalget til kvinden i citrongult i den muntre anarkiforestilling Wild Cards under Holstebro Festuge 2017.

Maurizio Agostinetto

23. juni 2017

Sommernattens lys sitrer mellem træstammerne her i udkanten af Holstebro. Fuglene synger aftensang. Vi vandrer stille ind mod en lysning i skoven. Her er der tændt et bål, og rundt om sidder folk på lange træstammer med kaffekopper i hænderne.

To græske mænd spiller på guitar og violin, mens tre kvindelige sangere stiller sig bag dem og synger på deres vilde, smukke sprog.

»Vi kommer fra det sted på Kreta, hvor man mener, at Europa blev skabt. Men i dag er Grækenland flygtningenes sted,« forklarer forsangeren fra Omma Studio Theater i Heraklion.

Så synger han sange, så man kan mærke indeni, hvor grufuldt det er at opleve, at flygtninge skyller i land på éns strand.

Skoven bliver stille. Og fortællerkunstneren Ingrid Hvass og skovfogeden Kent Byrialsen takker grækerne med både ord og hjemmeslynget honning.

For det er Holstebro Festuge – den tiende af slagsen. Også i år byder programmet på kunstnere fra hele verden, der blander sig med Holstebro-borgerne i nye møder. Mund-til-mund-metoden trives godt i Holstebro. Det gør gratisarrangementerne også. Der er masser af mennesker overalt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu