Læsetid: 5 min.

Galopperende klicheer

Viggo Madsens ambivalens ved klicheen vidner om et sundt blik for det sociale ved individets eksistens
10. juni 2017

Der er, hvis man tæller efter og anlægger det nogenlunde lange litteraturhistoriske perspektiv, ikke mange store digtere, som viser sig at stå på benene endnu oven på deres 50-års forfatterjubilæum. Og antallet er endnu mindre af dem, der så tilmed vedbliver at forandre sig i stadigt nye udgivelser.

Viggo Madsen (f. 1943), som debuterede på forfatterforlaget Arena så langt tilbage som i 1966, tilhører i al beskedenhed sidstnævnte kategori, hvilket til fulde demonstreres af hans seneste udgivelse under den såre madsenske titel Galopperende hvadsomhelst.

Madsen har alle dage været en sand sproglig spilopmager, en gnæggende grinebider og frygtløst ekspressiv rabler, og den nye bog danner i denne henseende absolut ingen undtagelse med sit mentalitetssignalement og sine humoristiske kommentarer til tiden.

Men man har i hans seneste produkter derudover bemærket et skift i tone, en særlig skrøbelighed, en udsathed, ja, ligefrem: en desperation. »Var det virkelig det, vi ville?« spørges der således, ud fra en bevidsthed om livets korthed. Tiden er en mønt, der kun kan bruges én gang!

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu