Læsetid: 4 min.

Incestopera med sukker på

Avantgardemusikfestivalen KLANG’s operabegivenhed er i år en dyster, men smuk opera om incest og andre perversioner på Folketeatret
Fjernsynet er både Mondes forbindelse til verden – dog begrænset til uforståelig fodbold, asiatisk reklamefjernsyn og den lækre kineserdreng, der synger om eventyrlig kærlighed – og hendes kik-kuk-kasse, hvor hun til dels lever en beskyttet tilværelse og får is af farmand eller er spærret inde og udsættes for flødeskum fra fremmede mænd.

Fjernsynet er både Mondes forbindelse til verden – dog begrænset til uforståelig fodbold, asiatisk reklamefjernsyn og den lækre kineserdreng, der synger om eventyrlig kærlighed – og hendes kik-kuk-kasse, hvor hun til dels lever en beskyttet tilværelse og får is af farmand eller er spærret inde og udsættes for flødeskum fra fremmede mænd.

Alexander Banck-Petersen

2. juni 2017

I Lasse Schwanenflügel Piaseckis opera, som den danske komponist har skrevet både musik og libretto til og selv instrueret, lever den unge pige Monde Allesdatter sammen med sin Sugardaddy i et kærlighedsforhold, der bliver mere og mere truet, efterhånden som Monde får længsler om en anden kærlighed og drømmer om sin egen kineserdreng.

Mondes utro drømme gør Sugardaddy både ulykkelig og grusom, og han straffer hende med hendes egen drøm ved at sælge hendes krop til de mænd, der er villige til at stille op med kinesermaske på og stikke deres flødeskumsbesmurte iskage-lem ind til Monde i hendes fængsel.

Forbudt for børn

Falling Awake er en stærk omgang. Stykkets idé med at give et fælt tema en sukkersød indpakning i form af naivistisk smuk scenografi og musik gør det på én gang til en meget poetisk forestilling og en meget rystende forestilling, fordi man bliver trukket langt ind i pandekagehuset – så langt, at det næsten kan føles som et følelsesmæssigt overfald.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu