Læsetid: 3 min.

Mareridtskroppe med dukkelyster

’Kroppen’ på Bådteatret er en syret teaterkoncert for afrevne ben og påmonterede bryster i Rolf Heims korporlige dukkeunivers
Deforme dukker og et forstørret rygerhjerte skaber hosten på tilskuerrækkerne i Bådteatret under Rolf Heims vilde forvrængningsforestilling ’Kroppen’.

Deforme dukker og et forstørret rygerhjerte skaber hosten på tilskuerrækkerne i Bådteatret under Rolf Heims vilde forvrængningsforestilling ’Kroppen’.

Miklos Szabo

2. juni 2017

I dansk teater puster instruktøren Rolf Heim liv i dukker, så det giver hede drømme og forvrængede mareridt. For Rolf Heim er det underbevidstes vogter. Han lader enhver kropslig illusion dukke op som en scenisk vrangforestilling.

Og i den nye forestilling Kroppen på Bådteatret følger han sin kropslige nysgerrighed ud ad alle tangenter.

Dukkeben filtrer sig ind i menneskeben, så man pludselig ikke kan se forskel på de døde lemmer og de levende. Ansigter erstattes med dukkemasker, mens levende hænder nysgerrigt undersøger, hvor de døde lår ender.

Kvindekroppe danser rundt med originale ben, mens påsyede bryster stritter døde ud i evig vellyst.

Et forstørret rygerhjerte pulser løs i fri transplantation, mens mandedukken ikke forstår, hvorfor hans åndedræt er blevet så besværet. En levende kvinde er ved at blive kvalt af en dukkehånd, der klemmer til om hendes strube.

Og kræftsvulster sig ud gennem huden på en mandedukke, så tarmene ligger som snylterplanter rundt om maven. Det er ikke for børn, dette her.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu