Læsetid: 4 min.

Når birketræerne snakker

Louis Jensen vil for meget forskelligt med sin ambitiøse, men ulideligt sentimentale roman om en drengs søgen efter sin far
Louis Jensens er aktuel med ’På bakken højt oppe et hvidt hus’.

Louis Jensens er aktuel med ’På bakken højt oppe et hvidt hus’.

Sigrid Nygaard

10. juni 2017

Det er ikke hverdagskost at se en dansk forfatter forsøge sig udi den gode, gamle ’pikareske’ romangenre, hvor en naiv og troskyldig helt af tilfældet (eller skæbnen) føres igennem skiftende miljøer og spændende møder med nysgerrigheden og opdagelysten som drivkraft.

Men dette udgør faktisk motiv og struktur for Louis Jensens nye, af ideer desværre grusomt overdængede, beretning om længsler og livssammenhænge, På bakken højt oppe et hvidt hus, hvori en navnløs fortæller leder efter sin far og ender med at finde sig selv.

Om faren ved drengen kun, at han tog sin kuffert og skred, mens sønnen endnu var spæd. Moren har sagt, at fyren faldt fuld over bord ude på Århus Bugt, men fortælleren tror, at manden lever endnu, og cykler, da moren er død, til selve Århus med eftersøgningen som sit eneste holdepunkt. I baglokalet til et antikvariat havner han »låst fast, uhjælpeligt spærret inde« mellem bunker af bøger og begynder under et »frelsende« bord at danne sig til menneske gennem litteraturen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu