Læsetid: 2 min.

Tupac-film fortæller alt og intet

Filmen ’All Eyez on Me’ om den skuddræbte raplegende Tupac Shakur har det hele. Black Panther-moderen. Den fattige opvækst. Stjernelivet. Rivaliseringen. Skyderierne. Og så fortæller den alligevel meget lidt
Demetrius Shipp Jr. i rollen som Tupac

Demetrius Shipp Jr. i rollen som Tupac

Ron Eschel

16. juni 2017

»De giver dig værktøjerne til at ødelægge dig selv.«

Det er morens vise ord til sønnen i den amerikanske biografiske film All Eyez on Me. Han hedder Tupac Shakur og står som en af de største og vigtigste rappere i den store amerikanske rap-åbenbaring.

Moren er heller ikke hvem som helst. Hun var et veltalende medlem af The Black Panthers, og det sætter sig spor i Tupac fra barnsben. Dels bliver han eksponeret for politivold, dels for hendes politiske sindelag og ideal om at gøre en forskel.

Tupac Shakur var en kontroversiel skikkelse i medie-USA: I 1991 havde han været arresteret ti gange. Han blev skudt med fem skud i 1994 og røg i 1995 ni måneder i maximum security-fængsel for et seksuelt overgreb – som filmen hævder, han var uskyldig i.

Men han var også en politisk bevidst skikkelse. Revolutionær, kaldte han sig selv. Politiske og socialrealistiske sange står side om side med ekstatiske fest-klassikere i hans imponerende værk. 713 sange i hans kun 25 årige liv, hævdes det i filmens rulletekster. Han bliver skuddræbt 7. september 1996 i Las Vegas.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu