Læsetid: 4 min.

Forandring er den eneste vej frem, og forandringen kommer

Indierocken, der opstod som modsvar til mainstreamrocken, kan ikke længere rigtigt kalde sig underhund, for trygheden har for længst indfundet sig i skovhytten. Men et par nye plader viser, at genren stadig er relevant og måske endda kan have politisk kant. Bandet Algiers demonstrerer dog også, at den mest radikale modstand ligger i genrebrydningerne
Algiers plade er et eksempel på, hvordan radikal politik bliver til radikal æstetik, for bandet er nødt til at nedbryde genrerne med en sjælden voldsomhed for at de kan få deres musikalske udsagn om antikolonialisme og antikapitalisme frem.

Algiers plade er et eksempel på, hvordan radikal politik bliver til radikal æstetik, for bandet er nødt til at nedbryde genrerne med en sjælden voldsomhed for at de kan få deres musikalske udsagn om antikolonialisme og antikapitalisme frem.

Matador Records

25. juli 2017

Få bands, om nogen, har været med på skovmandsindiebølgen så længe som det canadiske musikkollektiv Broken Social Scene, der helt tilbage i begyndelsen af 00’erne var centrale for at redefinere, hvordan storladen guitarrock kan lyde i det nye årtusinde.

Og få bands har brilleret ved at ændre så relativt lidt i deres lyd og koncept over så lang tid og samtidig været i stand til at virke vigtige på stort set alle deres udgivelser.

Broken Social Scenes nye plade, Hug of Thunder, virker magtpåliggende på samme måde, som deres andre plader har gjort det. Den er den varme tordenkrammer, den er tænkt som. Et gruppekram, der minder os om, at vi stadig er i verden sammen, hvilket, hvor blåøjet det end kan få dem til at fremstå, er det vigtigste politiske lag i deres æstetik. Som kollektivets semileder, Kevin Drew, også selv siger i et interview med det amerikanske musikmedie Pitchfork:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu