Læsetid: 6 min.

Anmeldelse af den nye Haven Festival: Hvad der sker i boblen, bliver i boblen

Den nystartede Haven Festival på Refshaleøen var hyggelig og havde kvalitet i højsædet. Men Haven blev ikke ikke rigtig en smeltedigel– den forblev mest en række indtryk, der bekræftede en lille del af Danmark i, hvor lækre vi og vores smag er
Beach House spillede drømmepop på Haven-festivalen uden decideret at bryde den segmentboble, festivalen var indhyllet i. Foto: Thomas Boberg

Beach House spillede drømmepop på Haven-festivalen uden decideret at bryde den segmentboble, festivalen var indhyllet i. Foto: Thomas Boberg

Thomas Borberg

14. august 2017

20.000 mennesker. Så mange unikke individer formåede med det helt rigtige genbrugstøj og den helt rigtige indstilling til, hvordan en pastramisandwich skal skæres, at gå i et med hinanden, da den første udgave af Haven Festival løb af stablen på Refshaleøen i København.

Og det første døgns tid af festivalen var det denne vanvittige kondensering af den menings- og smagsboble, som er formet af den kreative klasse på Nørrebro og Vesterbro – omkring Jægersborggade og Sønder Boulevard (hvor jeg selv sidder og skriver dette) – og som var afspejlet helt ned til folks fedtprocent, der efterlod det mest uudslettelige indtryk. Også selvom Iggy Pop og Beach House rundede den første dag af med hver deres form for tyngdekraftsfornægtelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er så mange af de her "I Feel Good - I'm Worth It" arrangementer omkring den kreative klasse at de da snart må få nogle topskattelettelser for at få råd til det hele

Jakob Elm Mikkelsen

Et par hurtige kommentarer til din sjove men lidt bundløse anmeldelse:

1. Du missede et musikalsk højdepunkt, da Crash Ensemble opførte Hans Abrahamsens Schnee.
2. Jeg føler ikke jeg gik i ét med Haven? Jeg blev forkælet øl og madmæssigt og musikalsk og kunstnerisk underholdt i fin stil. Jeg så ikke nogen pastramisandwich? Hvem lavede den? Og var den go?
3. Jeg bor selv på ydre Nørrebro og mine venner, som jeg tilbragte en del af festivallen sammen med, bor i et lillebitte hus i Vanløse. Er lidt træt af at høre på hipster- og brokvarters-bashing. Liguster-Danmark, Københavns brokvarterer, diverse festivaller - people are people.
4. Jeg hørte flere, der synes festival-øllen var for tung og som savnede en almindelig fesen Carlsberg. Jeg havde selv en herlig ølfestival og især lørdag eftermiddag, hvor jeg frekventerede den sorte ølbar flere gange og på intet tidspunkt blev skuffet. Top kvalitet der!
5. For meget lækkert hår? Jeg trænger selv seriøst til at blive klippet. Min frisure er ikke og var slet ikke 'henslængt lækker' på noget tidspunkt og mit tøj er ikke fra genbrugsen eller vintage men til gengæld rimeligt brugt - af mig.
6. Hvorfor skulle der være Kulturel spredning på Haven? Jeg opfatter det som en niche-festival for mad-, øl- og musikentusiaster. Jeg ville forvente at møde folk der sætter pris på de tre ting enten hver for sig eller i smuk forening.
7. Der er sgu da for fanden ingen i hele Europa der kan li Donald Trump!
8. Publikum for artigt? Ja, vi der er passeret 20erne er nok et artigt publikum. Hvis man vil i mosh pit kan man jo tage på Roskilde eller en anden festival, hvor det rent faktisk er tilladt at stage dive, hvis en sådan festival eksisterer i 2017?
9. Feist var for vild. Kæmpe fan!
10. Synes Haven er ok. På en måde den lille perle du normalt er heldig, hvis du finder på en traditionel festival og som du ender med at huske og snakke om bagefter; en rom- og cigarbar, en gourmet flæskestegssandwich, eller hvad der nu får dig op at ringe - her er det bare hele arrangementet der er den lille perle, og så midt i eller i udkanten af København. Whats not to like?