Læsetid: 6 min.

Jeg drømte mig en drøm og et drøn i nat

Sjæle i flammer, franske piger, pardans, svin og Gæstgiveren på Bornholm. Information har lagt ører til nogle af nationens yngre musikere, der stadig holder sig til det gammeldags håndværk at spille på traditionelle musikinstrumenter
Den unge duo Franske Piger forholder sig også til en blot 30 år gammel arv, 80’ernes synthpop af den dansksprogede slags.

Den unge duo Franske Piger forholder sig også til en blot 30 år gammel arv, 80’ernes synthpop af den dansksprogede slags.

Stells Malfilatre

18. august 2017

Indrømmet, jeg gjorde noget meget hipsterhavnsk i sommerferien. Her kommer det. En onsdag aften gik jeg med en kær ven på Gæstgiveren (med sloganet »Bornholm på toppen«) i Allinge og så en koncert. Det var en aften af velour, da Pernille Rosendahl sang sine og andres sange.

Mens skumringen kom og tog os, oplod hun sit anselige sangtalent. Svaler cirklede i hidsige manøvrer over vores hoveder. Tre kærlighedssyge af arten jagtede hinanden i styrtdyk over scenen og publikum, mens de sang med af deres næbs fulde kraft.

»Drømte mig en drøm i nat« sang Rosendahl ynde-, ja, længselsfuldt. Nordens ældst kendte folkevise, som der findes noder til. En middelaldervise, der blev foreviget i runer og noder af en munk omkring år 1300. »Drømte mig en drøm i nat/ Om silke og ærlig pæl.« Pæl som måleenhed, altså en vision om et retfærdigt samfund, hvor vi alle har lige chancer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu