Læsetid: 4 min.

Det drypper, sitrer og splintrer i den danske elektroniske musik

Vi har lyttet til en debutant, en ung veteran og en afdød lydkunstner genopdaget. Alle trækker de tråde ud til virkeligheden – i form af vandmetaforer, reallydoptagelser og fugtighedscreme
Knud Viktor.

Knud Viktor.

Privatfoto

1. september 2017

Dansk elektronisk musik anno 2017 leger med metaforer og virkelighedslyde. Nogle suger af internationale ikoner og strømninger. Andre går i barndom og maler med popmelodiens klare farver. Og en gammel afdød lydkunstner – genopdaget og genudgivet af yngre folk – arbejder med naturens lyde.

Minais B er nytilkommen og albumdebuterer med Deep Care (der udkommer om en uge). Bag kunstnernavnet finder vi 22-årige Villads Klint, der måske har lyttet til amerikansk-venezuelanske Arcas infernalske, komplekse, mikroskopisk detaljerede og makroskopisk voldsomme hyperfremtidskollaps. Men han formår uanset hvad også at vise sit eget popsymfoniske temperament, der ikke er uden harmonisk tæft.

Stemmer vrides og hvirvler rundt. Der er reallyde med epilepsi, imaginære stålwirer spændt til bristepunktet, kunstfærdig lava i nervøse sammenbrud, en krampende, tæskende maskine hørt fra den anden side af en tyk jerndør. Og numrenes rumfornemmelse kan hurtigt skifte fra det ambient panoramiske til det glitchende klaustrofobiske.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • odd bjertnes
  • Niels Duus Nielsen
odd bjertnes og Niels Duus Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu