Læsetid: 3 min.

’Fences’ er som taget ud af et teater og plantet på et biograflærred

Spillestilen, dialogen og scenografien er påfaldende teatralsk, men ellers er ’Fences’ en interessant skildring af en afroamerikansk mands eksistentielle blindgyder i 1950’ernes Pittsburgh
Som var filmen et teaterstykke foregår handlingen i ’Fences’ kun i baggården – som Troy (Denzel Washington) jævnfør titlen vil have bygget et hegn omkring – og i husets stueetage. Det er her, man ser Troy komme hjem og holde om sin kone (Viola Davis), irettesætte sin søn, betro sig til sin ven, indse sine fejltrin i tilværelsen og rase over den eksistentielle blindgyde, han befinder sig i.

Som var filmen et teaterstykke foregår handlingen i ’Fences’ kun i baggården – som Troy (Denzel Washington) jævnfør titlen vil have bygget et hegn omkring – og i husets stueetage. Det er her, man ser Troy komme hjem og holde om sin kone (Viola Davis), irettesætte sin søn, betro sig til sin ven, indse sine fejltrin i tilværelsen og rase over den eksistentielle blindgyde, han befinder sig i.

David Lee

3. august 2017

Fortiden er tydeligt til stede i den baggård, hvor det meste af Denzel Washingtons Fences foregår. Her – i 1950’ernes Pittsburgh, bag den afroamerikanske skraldemand Troys (Denzel Washington) hus – står et enkelt træ med en baseballbold hængende ned fra en gren parat til at modtage et kvalificeret slag med battet, der har sin faste plads opad træet.

Troy drømte i sine unge år om at gøre karriere som baseballspiller, men var som sort spiller henvist til afroamerikanske baseballliga, der ikke var til at leve af at spille for.

Der er nu gået atten år med at få og forsørge en lille familie bestående af hustruen Rose (Viola Davis) og sønnen Cory (Jovan Adepo), og det er med et noget sammenbidt ansigt, Troy står og slår til bolden i snor med den kolossale tilbageholdte uro, Washington spiller hovedrollen med.

Han er langtfra færdig med sin fortid, og det er baseballmetaforer, han tyer til, når han skal tale om de store linjer i tilværelsen – hvad han i løbet af filmen bliver nødt til gentagne gange.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu