Læsetid: 4 min.

Mine fødder står på en ø, der forsvinder i havet

Stillehavsriget Kiribati vil være forsvundet i 2050, hvis ikke der gøres nok. Det skildres effektivt i NextDoor Projects interessante vandreperformance
Danserne klynger sig til flydemolen under Next Door Projects vandreforestilling om den truede stillehavsø Kiribati. Og straks mærker tilskuerne selv desperationen over ikke at have jord under fødderne mere. 

Danserne klynger sig til flydemolen under Next Door Projects vandreforestilling om den truede stillehavsø Kiribati. Og straks mærker tilskuerne selv desperationen over ikke at have jord under fødderne mere. 

Per Morten Abrahamsen

11. august 2017

Hvad sker der egentlig, når ens land bliver oversvømmet? Og hvordan får man den internationale verden i tale? Det er den slags presserende spørgsmål, der ligger bag NextDoor Projects vandreforestilling med den eksotiske titel Tekeraoi am Mananga – Held og lykke på din rejse.

Oversvømmelsen føltes helt bogstaveligt, da forestillingen indledte sin Danmarksturné under Passagefestivalen i Helsingør. Regnen stod nemlig ned i stænger. Og her optrådte fem performere sammen med violinisten Anne Eltard, der tappert prøvede at beskytte sin kostbare violin under en paraply.

Vi tilskuere fik hørebøffer og regnslag på, og så kunne vi ellers bare følge efter de fire performere i kampen mod de stigende vandmasser.

Ikke for de pivede

Denne vandreperformance viste sig at være en blanding af koreografi og musik – suppleret af beretninger fra Kiribati, der er et land med omkring 110.000 indbyggere fordelt på 33 øer midt i Stillehavet. Kiribati – eller ’Kiribas’, som øboerne åbenbart selv kalder landet – ligger så lavt, at klimaforskere har forudset, at øerne helt vil været forsvundet i 2050.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu