Læsetid: 4 min.

Hemmeligheden om containeren

Aarhus Teater åbner Aarhus Havn med busforestillingen ’Fragt’, som fortæller historierne om containernes indre: kvalmende mængder svinekød og laks, der sendes til Kina for at blive fileteret – og sendt retur. Og om flygtningene, der i desperation lader sig forvandle til fragt
I en lukket silo koger en dansegruppe fra Burkino Faso sheanødder og danser stammedans med glinsende kroppe og sære strengeinstrumenter. ’Fragt’ er et møde med den globaliserede verden i al sin absurditet.

I en lukket silo koger en dansegruppe fra Burkino Faso sheanødder og danser stammedans med glinsende kroppe og sære strengeinstrumenter. ’Fragt’ er et møde med den globaliserede verden i al sin absurditet.

Anna Marín Schram

25. august 2017

Containerne lyser på afstand. Røde, gule, blå. De ligner små legeklodser i uendelige rækker, sådan som de står opstillet ude på Aarhus Havn. Selv om vi kører med bus fra Bispetorvet foran Aarhus Teater, varer det længe, før vores hjælpsomme skuespillerguider beder os om at stige ud ved ’Gate West’.

Herfra bliver vi fragtet videre i åbne ’studenterbusser’. Vi kører og kører. Regnhimlen truer. Og vi sidder under vores sikkerhedshjelme og mærker instinktivt, at vi bliver indviet i en hemmelighed: hemmeligheden om containeren.

Fragt handler tydeligvis om globalisering. En højttalerstemme i bussen betror os i alverdens betragtninger om handel og containerskibe. »Jeg har aldrig tænkt på …,« siger den nuancerede stemmen som monoton indledning, og så fremsiger den ellers alverdens betragtninger over, hvordan verdenshandlens sejlende logistik egentlig er struktureret. Og hvordan rige lande opsluger fattige landes ressourcer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu