Anmeldelse
Læsetid: 2 min.

Revykvinde uden filter

Bente Eskesen giver Dragsholmrevyen en stærk farlighed i sine portrætter af helt almindelige danskere. Mens Gillelejerevyen lader publikum sejle sin egen sø
Kultur
11. august 2017
Dragsholmrevyen imponerer med Bente Eskesens ublu og politisk ukorrekte vanvidsportrætter. Her sammen med Susanne Breunings udglattende drinksværtinde. Foto: Mie Neel

Dragsholmrevyen imponerer med Bente Eskesens ublu og politisk ukorrekte vanvidsportrætter. Her sammen med Susanne Breunings udglattende drinksværtinde. Foto: Mie Neel

Skuespilleren Bente Eskesen er ramt af revygalskab. Gudskelov. Også i år slår hendes galskab ud i lys lue i Dragsholmrevyen. Ikke med traditionelle revyparodier på forhadte politikere.

Nej, Bente Eskesens revyportrætter forestiller helt almindelige mennesker. Os vrangvillige og sære danskere – og endda en uventet IS-tilhænger i Peter Oliver Hansens overrumplingssatire Uden filter. Tilsat kapelmester Søren Graversens veltimede musik og endda hans sjove performerstunts.

Bente Eskesen lægger ud med en vidunderlig mandeføljeton sammen med den skønne Susanne Breuning som figurerne Bo & Bent i Jakob Fauerbys skægge samtidssatire. Susanne Breuning spiller den positive og udglattende mand Bo, der gerne vil lokke sin mandekæreste med til revy. Men det gider Bent ikke. Og da han alligevel ender med at være blevet slæbt med, er han ret utilfreds.

»Hvor var terror?« »Hvor var Trump?« som Bent(e) Eskesen vredt brokker sig ud under overskægget og ølmaven. Men nej, der er ingen politikerparodier i Dragsholmrevyen, og det er netop det fine.

Rå Danmarkstest

For til gengæld er der parodier på de ’alternative fakta’, vi fortæller hinanden med største selvfølge. Årets bedste parodi på Danmarkstesten for asylansøgere er faktisk Rasmus Krogsgaards nummer Sponsorpot, hvor Odsherreds lokale sponsorer trækkes ind i groteske eksempler på irrelevant paratviden.

Galskaben topper under Dan Ejlersens tekst Børnefødselsdagen. Her serverer Susanne Breunings showværtinde ’drinks for børn’ – et vanvittigt påfund, som trods al fornuft bliver hylende morsomt, fordi hun uanfægtet mikser cocktails, mens Bente Eskesen insisterer på at holde balancen, samtidig med at hun belærer forældrene om børneopdragelse. Det er stor komikerkunst.

Pædagogdelikatesse

Årets Gillelejerevy byder også på en slags børneopdragelse – med en sjov Peter Holst-Beck som underkuet superfar bøjet over en barnevogn.

Ellers er det mest Jesper Søgaard, der holder munterheden oppe med sine forrygende forvandlinger. Han er ondskabsfuldt sjov i rollen som skolelæreren, der lige giver Ulla Jessens vikar et par gode råd med på vejen i nummeret Pædagogens sang. Her nås pinlighedsgrænsen på mest vittige facon, og her skaber Gillelejerevyen interessante portrætter af mennesker, der kunne være vores kolleger – eller os selv.

Derudover kniber det for Gillelejerevyen at holde niveauet. Mange af teksterne er for omstændelige, og de to musikere er ikke i sync. Denne revy mangler simpelthen en instruktør.

Men maden og den skønne udsigt fra Fyrkroen er upåklagelig. Derfor er det dobbelt ærgerligt, at Gillelejerevyen lader publikum sejle i egen sø.

Dragsholmrevyen: ’FIS i kasketten’. Iscenesættelse: Christina Breuning. Tekster: Jakob Fauerby, Søren Graversen, Rasmus Krogsgaard, Peter Oliver Hansen m.fl. Koreografer: Bente Eskesen og Susanne Breuning. Scenografi: Effektfabrikken. Kapelmester: Søren Graversen. Dragsholmrevyen. Oplevet på Rørvigscentret. Spilles også på Café Strandlyst ved Vig til 26. august 2017.

Gillelejerevyen: ’Mod fjerne kyster’. Iscenesættelse: Holdet. Tekster: Peter Holst-Beck, Ulla Jessen, Jesper Søgaard, Christian Damsgaard m.fl. Musik: Lasse Holy og René Jensen. Kostumer: Lasse Kümler. Spilles på Fyrkroen i Gilleleje til 26. august 2017.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her