Læsetid: 4 min.

Se, Lanois, han maler med klange

Roots-fornyeren, soul-shamanen og studietroldmanden Daniel Lanois gav en pletvist forunderlig koncert rig på historie, men også utopi. Og så var den aldrende danske folk-duo Lasse & Mathilde minsandten også på scenen
Daniel Lanois – her under en tidligere koncert – er bedst kendt som producer, og han liveproducerede også nærmest sit orkester under hans nylige koncert i DR Koncerthuset.

Daniel Lanois – her under en tidligere koncert – er bedst kendt som producer, og han liveproducerede også nærmest sit orkester under hans nylige koncert i DR Koncerthuset.

David Wolff - Patrick/Getty

12. august 2017

Historien flyder som en stor og stærk og pluralistisk flod gennem canadiske Daniel Lanois’ verden. Og vi bliver alle våde denne torsdag aften.

Som han står dér på scenen i DR Koncerthusets store – og bestemt ikke udsolgte – sal, formår han at vikle os alle ind i hans verden af besjælede harmonier, forheksende grooves og astronomiske såvel som jordbundne klange.

Det starter ceremonielt med, at en kvintet vandrer langsomt på scenen, mens de synger den spiritual-klingende »Still Water«. Lanois begynder at kærtegne elguitaren, snart istemmer bassisten, så trommeslageren.

De to sidste – en mand og en kvinde oppe i årene – virker lidt rådvilde. Lanois dirigerer dem til og fra mikrofonen. Alt imens »Still Water« går over sine bredder, forlænget til langt ud over originalen, og netop derfor får lov at fortrylle os med sit snu groove og højstemte vokalharmonik. »Take it to church,« instruerer han hen mod enden sangerne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu